13.8 C
Prizren
E martë, 28 Maj, 2024

Krasniqi: Gjithë e shkelën Kushtetutën me Gjykatën Speciale

JakupKrasniqi-kuvendKryetari i Kuvendit, Jakup Krasniqi në një postim në rrjetin social Facebook, ka shkruar një shkrim, ku fjalimin e Kryeministrit në Kuvendin e Kosovës me 23 prill, e quan demagogji, ndërsa thotë se askush nuk mbeti pa e shkel Kushtetutën e vendit.
Madje, Krasniqi në këtë shkrim thotë se Kushtetutën e shkelën edhe ata që duhet ta mbronin me ligj.

Për më tepër, ju sjellim shkrimin e plotë dhe të pa redaktuar, të cilin e ka postuar Kryekuvendari në profilin e tij:

Ishin disa diskutime të mbajtura në mbledhjen e 23 prillit 2014 që me shtynë të gjurmoj në fjalorë të ndryshëm domethënien e kësaj fjale me origjinë greke. Fillimisht e kërkova në Fjalorin politik të Oxfordit dhe gjeta ketë shpjegim: “… shpjegimi i sotëm i fjalës “demagog” është keqësues, si udhëheqës i një turme, me nënkuptimin se kush ngre turmën e bën ketë gjithmonë një qëllim të dobët”. Ndërsa në fjalorin e Mikel Ndrecës: “Fjalor fjalësh e shprehjesh të huaja”, shkruan: “ mashtrim popullor, duke i joshur me premtime të rreme e me fjalë të bukura për t’i bërë për vete për qëllime e synime të caktuara; qëllim i njeriut me dy faqe, që ndryshe flet e ndryshe vepron”. E njëjta fjalë në Fjalorin e gjuhës shqipe, botim i vitit 2006 shkruan: “ mashtrim i të tjerëve me fjalë të bukura e me premtime të rreme për qëllime e për synime të caktuara; qëndrim me dy faqe; fjalë të bukura e të zbrazëta për të mbuluar e për të shtrembëruar të vërteten”.

Duke ndjekur shpjegimet e përmendura del se diskutimi i Kryeministrit i cili e akuzonte komunitetin ndërkombëtar “për fyerjen e madhe që po i bënte popullit shqiptar dhe shtetit të Kosovës” e në fund kërkonte nga deputetet votimin e kësaj “fyerje”. I ngjashëm me këtë ishte edhe diskutimi i deputetit akademik i cili thoshte se është kundër Kushtetutës votimi i Gjykatës Speciale dhe në fund votonte për të shkelur Kushtetutën, të cilën nuk do të mbetet kush pa e shkelur të ngratën. E shkelin ata që duhet ta e mbrojnë edhe me jetën e tyre. E shkelin aktin më të rend të shtetit të krijuar pas flijimeve të shumta të kombit. E shkelësit ishin: Qeveria e Kosovës, që i zhvilloi bisedimet në Bruksel për Gjykatën Speciale, Presidentja që e dërgoj Letrën zonjës Eshton dhe përfaqësuesit e popnullit që e votuan formimin e Gjykatës Speciale. Nëse të gjithë këta nuk e marrin mundimin për të mbrojtur Kushtetutën, kush tjetër duhet ta bejë ketë?
Ky shkrim i shkurtër u dedikohet të gjithë atyre që i kanë dëgjuar a lexuar diskutimet e përmendura të mbajtura në mbledhjen e përmendur në Kuvendin e Kosovës.

Më Shumë

‘Shuhen’ shpresat për Shqipërinë, Brajan Gruda thirret nga Gjermania

Dy lojtarët gjermanë U-21 Brajan Gruda dhe Rocco Reitz do të kenë mundësinë të stërviten me skuadrën e të moshuarve përpara Euro 2024. Kur...

Kryeministri Kurti mori pjesë në mbledhjen komemorative në nderim të veprimtarit dhe të burgosurit politik, Afrim Morina

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, mori sot pjesë në mbledhjen komemorative të organizuar në nderim të aktivistit dhe të burgosurit politik, dhe...

Lajmet e Fundit