22.8 C
Prizren
E hënë, 29 Maj, 2023

Latifi: Rahoveci është vatër e bujqësisë, fermerët duhet të lejohen të punojnë

Kryetari i Komunës së Rahovecit, Smajl Latifi, ka reaguar ndaj masave të reja të Ministrisë së Shëndetësisë, duke thënë se gjendet në një presion të paimagjinueshëm nga fermerët e kësaj komune, të cilëve po u pamundësohet puna në tokat e tyre bujqësore.

“Me masat e reja të Ministrisë së Shëndetësisë, në emër të parandalimit të Covid-19 dhe menaxhimit të gjendjes në vend, janë cenuar liritë dhe të drejtat e njeriut (liria e lëvizjes së lirë dhe e drejta për të punuar tokat), ku me këto masa të reja fermerët dhe bujqit e vyeshëm të komunës së Rahovecit nuk po lejohen të kryejnë punët e tyre pranverore, pasi që një orë e gjysmë në ditë nuk është e mjaftueshme për bujqit tanë”.

“Ne gjindemi në një presion të paimagjinueshëm nga fermerët e komunës sonë, të cilët sot ia kanë mësyrë objektit të Komunës së Rahovecit, për të kërkuar sqarime rreth këtyre masave, mezi kemi arritur të parandalojmë një protestë të mundshme, të fermerëve të komunës sonë, të cilët janë të indinjuar me veprimet dhe vendimet e Qeverisë në detyrë të Republikës së Kosovës”.

“Më lejoni t’ju informoj, se ne jemi duke pritur për t’u sqaruar në tërësi çka përmbajnë masat e reja dhe cilat janë rrethanat lehtësuese për fermerët dhe bujqit tanë, në të kundërtën do të insistojmë për një zgjidhje konkrete duke u lejuar kështu fermerëve qasje në tokat e tyre”.

“Nuk mund të lejojmë që të aplikohen masa të paaplikueshme, në një komunë që është kryesisht bujqësore, që është krenaria e Republikës së Kosovës, që dikush të merr vendime pa u konsultuar, pa i marrë parasysh, shqetësimet, kërkesat dhe nevojat e fermerëve, Ministri në detyrë i Shëndetësisë, z. Arben Vitia, nuk është konsultuar fare me kryetarët e komunave për këto masa dhe të njëjtat janë arbitrare”.

“Presim që, Ministri në detyrë i Shëndetësisë, z.Vitia, Ministrja në detyrë e MAPL-së, znj.Rexhepi dhe Ministri në detyrë i Bujqësisë, z.Besian Mustafa, ta adresojnë me urgjencë këtë çështje dhe të kemi një zgjidhje konkrete, një model të përshtatshëm, ku bujqit dhe fermerët mund t’i kryejnë punët pranverore”.

“Ndërkaq, fermerëve dhe bujqve të komunës sonë, ju lutem të bëni durim, ne po mundohemi të gjejmë zgjidhjen më të mirë të mundshme vetëm e vetëm që ju të punoni tokat e juaja, kjo gjithmonë duke u bazuar në udhëzimet e IKSHPK-së”.

“Përpjekjet tona janë serioze, qëllimet tona janë mëse të qarta, fermerët tanë duhet të lejohen të punojnë tokat e tyre, zgjidhja të gjindet sa më parë që është e mundur”, thuhet në letrën e kryetarit Latifi.

Më Shumë

Bie çmimi i vezëve në Kosovë, ja sa kushtojnë tash

Këto ditë në tregjet kosovare të të gjitha llojeve (në shitore të specializuara, në minimarkete, markete dhe megamarkete, në tregje të gjelbra) po vërehet...

Hajnat vjedhin stoli ari në Prizren

Hajnat kanë arritur të vjedhin të gjitha stolitë në një  shtëpi në rrugën  "Haxhi Krasniqi” në Prizren. Ata kanë depërtuar me forcë brenda shtëpisë, duke...

Lajmet e Fundit