23.8 C
Prizren
E enjte, 21 Shtator, 2023

Mbahet takimi i nëntë shkencor-ekonomik

Masht-objekti2Një ndër seksionet e kësaj konference është edhe ai i shkencave mjekësore ku do të shkëmbehen ide dhe eksperienca.

Hulumtues shkencorë të vendeve të rajonit janë mbledhur në Prishtinë ku po marrin pjesë në takimin e nëntë vjetor, me temën “Shkenca faktor i rëndësishëm i zhvillimit të qëndrueshëm, shoqëroro-ekonomik”.

Një ndër seksionet e kësaj konference është edhe ai i shkencave mjekësore ku do të shkëmbehen ide dhe eksperienca.

“Ky aktivitet ka qëllim përmbledhjen e të gjithë hulumtuesve shkencorë nga të gjitha vendet kombëtare dhe mbarëkombëtare, që të mblidhen në një takim të veçantë e të vetëm për të shkëmbyer eksperienca dhe përvojat e tyre shkencore të cilat ata i kanë arritur gjatë një viti. Kështu që këtë vit e kemi fatin që këtë eveniment ta organizojmë në Kosovë, pasi që në vitet e kaluara ka qenë në Shqipëri, Maqedoni në një vit ka qenë edhe në Kosovë kështu që shkon cirk”.

“Vërtetë është privilegj për këto 9 vite zhvillimet e Alb-Shkencës, të arrijnë në një shkallë kaq të lartë, mblidhen krerët e shkencës kombëtare dhe punimet e tyre, hulumtimet e tyre shkencore ia ofrojnë regjionit por edhe Evropës dhe botës në përgjithësi. Ne si Ministri e Arsimit kemi rast të veçantë që zhvillimet e mëtejme ekonomike shoqërore t’i mbështesin në zhvillimet e shkencës dhe në zhvillimin e lirë. Kjo arrihet dhe po zhvillohet edhe më tutje falë bashkëpunimit kaq të ngushtë të udhëheqësve shkencorë në të gjitha fushat. Ne besojmë shumë si Ministri e Arsimit dhe përkrahja jonë do të vazhdojë edhe më tutje me qëllimin e vetëm që rezultatet dhe idetë e shkencorëve të jetësohen dhe këto rezultate të jenë përfituese të secilit qytetar në krejt pjesët e botës”.

Kjo konferencë shkencore organizohet nga instituti Alb shkenca.

Kuvendi mban tri seanca plenare, njëra për rezervat shtetërore

Deputetët e Kuvendit të Kosovës, të enjten do t’i kenë tri seanca plenare. Sipas njoftimit të Kuvendit, seanca e parë parashihet të mbahet në orën...

Gjykata e Tiranës merr vendim që Dritan Goxhaj të ekstradohet në Hagë

Gjykata e Tiranës ka vendosur t’i hapë rrugë ekstradimit të ish-luftëtarit të UÇK-së, Dritan Goxhaj. Ky i fundit, i arrestuar në vendin tonë gjatë muajve...

Lajmet e Fundit