19.8 C
Prizren
E premte, 12 Prill, 2024

Mbi 10 mijë lëndë penale janë vjetruar në gjykata

Gjykata-qekiqiOrganizata për demokraci, antikorrupsion dhe dinjitet “Çohu” ka konstatuar se parashkrimi i lëndëve penale vazhdon të jetë njëra ndër sfidat më të madha të sistemit të drejtësisë. Kjo organizatë, të mërkurën, ka nxjerrë raportin monitorues: “Parashkrimi i lëndëve dhe i dënimeve penale 2001-2013, në gjykatat themelore të Kosovës”, shkruan Koha Ditore.

Hulumtuesi i organizatës “Çohu”, Arton Demëhasaj, ka thënë se raporti tregon se parashkrimi i lëndëve penale në gjykatat themelore ka vazhduar dhe atë me trend të rritjes. Sipas tij, raporti tregon se në mesin e lëndëve penale të parashkruara ka edhe lëndë që i përkasin veprave të korrupsionit.

“Ky raport monitorues tregon se parashkrimi i lëndëve penale jo vetëm se ka vazhduar gjatë vitit 2013, porse ka edhe një rritje enorme të numrit të parashkrimit të lëndëve penale (shqyrtime të lëndëve dhe ekzekutim të dënimeve). Në gjykatat themelore dhe në degët e tyre, vetëm gjatë vitit 2013, janë parashkruar rreth 2.230 lëndë penale dhe ekzekutime të dënimeve penale”, ka thënë ai. “Kjo shifër është më e larta krahasuar me secilin vit paraprak nga 2001”.

Demëhasaj ka thënë se raporti nxjerr në shesh se trendi i parashkrimit/vjetërsimit të lëndëve penale, është mjaft shqetësues në gjykatat themelore të Kosovës

Më Shumë

Lajmet e Fundit