6.8 C
Prizren
E hënë, 5 Dhjetor, 2022

Mungon anëtarja e trupit gjykues, dështon gjykimi ndaj ish-drejtorit të Inspektorateve në Prizren

Në Departamentin e Krimeve të Rënda të Gjykatës Themelore në Prizren, ka dështuar të mbahet gjykimi ndaj ish-drejtorit të Inspektorateve Bujar Nerjovaj, raporton Drejtësia Sot.

Shkak për mos mbajtje të kësaj seance ishte mungesa e anëtares së trupit gjykues, gjyqtares Ajser Skenderi, e cila ishte e angazhuar me punë në Këshill Gjyqësor të Kosovës.

Vlen të ceket se përkundër se trupi gjykues nuk ishte në përbërje të plotë, gjyqtari çështjes ka aprovuar propozimet e palëve procedurale që në seancën e radhës të dëgjohen deshmitarët I.O., dhe F.H. Andaj në pamundësi që të procedohet më tutje në këtë çështje, kryetari i trupit gjykues, gjyqtari Xeladin Osmani vendosi qe seanca e radhës të mbahet 29 prill 2022 me fillim nga ora 10:00.

Asociation “Loyola–Gymnasium” shpall konkurs për regjistrimin e nxënësve për vitin shkollor 2022- 2023

Ish-drejtori Nerjovaj po akuzohet se gjatë periudhës 2011-2013, nuk i ka siguruar kushtet për t’i ekzekutuar konkluzionet e lëshuara nga inspektorët e ndërtimtarisë, për rrënimin e detyrueshëm të mbindërtimeve dhe ndërtimeve të katër objekteve hoteliere në afërsi të sheshit “Shatërvan” në Prizren.

Kujtojmë se Gjykata Themelore e Prizrenit, më 03 qershor 2019, e kishte shpallur fajtor dhe e kishte gjykuar me dënim me burgim në kohëzgjatje prej 6 muajsh, ish drejtorin e Inspektorateve Bujar Nërjovaj.

Mirëpo rasti ishte kthyer në rigjykim, pas ankesës së parashtruar nga avokati mbrojtës Blerim Mazreku.

Drejtësia Sot

Më Shumë

Komunat shqetësohen për të hyrat vetanake

Miratimi i Projektligjit për Financa Lokale, të cilin qeveria së fundmi e tërhoqi nga plani legjislativ, po vlerësohet shumë i nevojshëm. Një gjë të...

Arrestohet një 82-vjeçar në Prizren për dhunë në familje

Policia e Kosovës ka arrestuar të enjten një 82-vjeçar në Prizren, nën dyshimin se ka kryer dhunë ndaj familjarëve të tij. Sipas njoftimit të Policisë,...

Moti për sot

Lajmet e Fundit