17.8 C
Prizren
E shtunë, 15 Qershor, 2024

Në 11 komuna u shty afati i regjistrimit të popullsisë edhe për një javë, ASK pritet të njoftojë për planin e veprimit

Në 11 komuna të Kosovës është shtyrë afati i regjistrimit të popullsisë me kërkesë të tyre.

Qeveria e Republikës së Kosovës ka bërë të ditur se me kërkesë të komunës së Dragashit, Prishtinës, Prizrenit, Drenasit, Fushë Kosovës, Skenderajt, Obiliqit, Ferizajt, Shtërpcës, Kaçanikut dhe Gjakovës ka miratuar vendimin për shtyrjen e afatit të procesit të Regjistrimit të Popullsisë, Ekonomive Familjare dhe Banesave deri më 24 maj 2024.

Sipas propozimit të Agjencisë së Statistikave të Kosovës, prej datës 18 deri më 24 maj 2024, regjistrimi/intervistat do të zhvillohen vetëm nga stafi i rregullt i Agjencisë së Statistikave të Kosovës i cili do të mbulojë tërë territorin e Kosovës për rastet kur identifikohet një individ apo ekonomi familjare që për çfarëdo arsye nuk mund të regjistroheshin më herët.

Kompleksi ‘Newco Elan’ ofron banesa të ëndrrave tuaja në zemër të Prizrenit

Ndërkaq, me propozim të Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe Diasporës dhe Agjencisë së Statistikave të Kosovës, regjistrimi i diasporës, përmes portalit eDiaspora shtyhet deri më datën 31 gusht 2024.

Për më shumë detaje, Agjencia e Statistikave të Kosovës do të dalë me një komunikatë dhe do të bëjë publik planin e veprimit për periudhën e regjistrimit shtesë nga data 18-24 maj, 2024.

Banesa në shitje nga Renelual Tahiri  

Por, a do të ketë dënime për ata që nuk regjistrohen?

Udhëheqësja për komunikim me publikun në Agjencinë e Statistikave të Kosovës (ASK), Hazbije Qeriqi ka treguar se çka ndodh me qytetarët që refuzojnë të regjistrohen si dhe për ata që ende nuk janë kontaktuar nga regjistruesit në terren.

Qeriqi tha se Ligji e parasheh që ata që refuzojnë të regjistrohen në regjistrimin e popullsisë do t’i prekë dënimi deri në 2 mijë euro për individ.

“Agjencia e Statistikave të Kosovës deri më tani është munduar që kjo mënyrë e kushtëzimit të qytetarëve të hiqet dhe të binden vetë qytetarët se regjistrimi i popullsisë është në interesin e tyre dhe është në të mirën publike. Prandaj, dhe ne jemi duke bërë përpjekje që të gjithë ata pak persona që kemi pas që kanë tentuar të refuzojnë, jemi munduar që gjatë këtyre ditëve t’i bindim që të gjithë të regjistrohen dhe të mos ketë pasoja, sepse pastaj nuk është më në dorën e Agjencisë Statistikave, por kalon kompetenca në organet e tjera institucionale”, u shpreh ajo.

Më Shumë

Brenda javës hiqen kontrollet në të gjitha pikat kufitare me Shqipërinë

Sezoni turistik ka rritur ndjeshëm fluksin në pikën e kalimit të kufitar në mes të Shqipërisë dhe Kosovës në Qafë Morinës. Ndryshe nga regjimi i...

Vetura godet një vajzë 10 vjeçare në Dragash

Një aksident ka ndodhur në fshatin Buzëz tek rruga për fshatin Kuk të Dragashit. Nga ky aksident një fëmijë e moshës 10-vjeçare është aksidentuar. Komandanti...

Lajmet e Fundit