16.8 C
Prizren
E mërkurë, 5 Tetor, 2022

Në Listën e Përkohshme të Trashëgimisë nën Mbrojtje, 1 426 asete

Monumentet e Trashëgimisë KulturoreMinistri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Memli Krasniqi ka nënshkruar sot plotësimet në Listën e Përkohshme të Monumenteve të Trashëgimisë Kulturore në Mbrojtje. Në listën e mëhershme ishin 1 181 asete të trashëgimisë, ndërkaq Lista e nënshkruar sot përmban 1 426 asete të trashëgimisë.

Nga lista, që është hartuar nga Qendrat Rajonale të Trashëgimisë Kulturore dhe Komisioni përkatës në Departamentin e Trashëgimisë Kulturore, janë hequr 77 asete të kategorive të ndryshme.

Ndërkaq me rekomandimet e këtyre mekanizmave janë shtuar 45 propozime të reja nga trashëgimia arkeologjike, 77 monumente nga trashëgimia arkitekturore dhe për herë të parë në Listën e përkohshme të mbrojtjes kanë hyrë asete të trashëgimisë së luajtshme. Numri i tyre është gjithsej 200.

Ministri Krasniqi, nënshkrimin e kësaj liste e ka vlerësuar si një hap domethënës për mbrojtjen e trashëgimisë kulturore, duke theksuar kështu nevojën që sa më shpejtë të funksionalizohet Këshilli i Kosovës për Trashëgimi Kulturore, e që më pas të nisë puna për hartimin dhe miratimin e Listës së Përhershme./PrizrenPress.com/

Më Shumë

Shqyrtohet vendimi i qeverisë për masat në furnizim me energji

Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti sot do të mbajë mbledhje. Në këtë mbledhje do të bëhet shqyrtimi i Vendimit të Qeverisë për zgjatjen...

Punime në rrjet/ Këto rrugë të Prizrenit do të mbesin pa rrymë nesër

05.10.2022 Punime të domosdoshme për siguri të sistemit Prizren 1. NS 35/10 Prizren IV do të ndërprehet: Dalja 10 Shkolla normale (kodi: 30033004) prej ores 10:00 deri...

Lajmet e Fundit