19.8 C
Prizren
E martë, 30 Maj, 2023

Nesër në Malishevë fillon fushata e dezinsektimit selektiv kundër etheve hemorragjike

Në kuadër të zbatimit të strategjisë nacionale për luftimin dhe parandalimin e etheve hemorragjike krime kongo (EHKK), nga dita e nesërme, e enjte (07.05.2020), në territorin e Komunës së Malishevës, do të filloj fushata e dezinsektimit selektiv të zonave endemike, kundër rriqrave, si bartës të virusit të etheve hemorragjike.

Komuna njofton se kjo fushatë e dezinsektimit selektiv të zonave endemike, do të filloj në fshatin Lladrovc, ndërsa dezinsektimi do të vazhdoj sipas planifikimit të bërë, bazuar në situatën në terren.

Dezinsektimi përfshin hapësirat publike dhe private në zonat endemike.

Dezinsektimi i zonave endemike do të filloj nga ora 08:00 në mëngjes dhe do të vazhdoj deri në mesditë, dhe me këtë rast luten qytetarët që ti marrin masat e duhura preventive, në veçanti luten bletarët për kujdes të shtuar.

Dezinsektimi do të bëhet sipas këtij orari:

07.05.2020- në Lladrovc,

08.05.2020- në Senik

09,10 dhe 11,05.2020- në Banjë

Për çdo ndryshim të orarit, për shkak të kushteve atmosferike apo për shkaqe, qytetarët do të njoftohen me kohë./PrizrenPress.com/

Më Shumë

Kosova shpall të mbyllur emergjencën me Covid-19

Qeveria e Kosovës ka marrë vendim për mbyllje të emergjencës së shëndetit publik, pas tre vitesh betejë me pandeminë Covid-19. Kërkesën për mbyllje të kësaj...

Të dyshuarës për vrasjen e kunatës i vazhdohet paraburgimi edhe për dy muaj

ata Themelore në Prizren, sipas kërkesës së Prokurorisë Themelore në Prizren, më 24 maj 2023, ka marrë vendim për vazhdimin e masës së paraburgimit...

Lajmet e Fundit