21.8 C
Prizren
E shtunë, 22 Qershor, 2024

Ramush Haradinaj premton edhe Agrofond

ramush haradinaj, drejtimi i riLideri i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Ramush Haradinaj, i ka ndarë për një orë nga puna e tyre të gjithë përfaqësuesit e bizneseve në Rahovec, për t’ju treguar se nga 8 qershori, nën drejtimin e tij të Qeverisë së Kosovës, do përkushtohet maksimalisht për favorizim të produkteve vendore dhe do të heqë tatimin për lëndën e parë dhe pajisje të prodhimit.

Ai ka dhënë zgjidhje edhe për kreditë për sipërmarrësit, për të cilat thotë se kamatat janë të larta dhe interesi është i lartë, e fondi garantues si hipotekë, do të ju krijojë lehtësira për ulje të kamatës, por përmend edhe agrofondin ndaras nga ky fond, që do të krijohet për sektorin e bujqësisë.

Haradinaj thotë se ka mobilizuar resurset dhe beson se do të udhëheqë me vendin pas 8 qershorit, bazuar në programin e tij, e që thotë se është hartuar nga ekspert vendorë dhe të huaj, e ai është garantues dhe kritikoi idenë e liderit të Partisë Demokratike të Kosovës, Hashim Thaçi, për fondin 1.5 miliardë eurosh, transmeton Express.

“Është e pamundshme me e bazue, për shembull, ashtu siç e thotë z. Thaçi se përmes një fondi 1.5 ne do ta zhvillojm? Kosovën. Kur e ndanë atë nëpër vite, janë rreth 300, ndërsa kur e dinë se si është menaxhue deri tash buxheti del që, diçka nuk mjafton në këtë planifikim. Nëse flasim për katër vitet që vijnë. Në rast se e kuptojmë po ashtu se ai po menon me i marrë ta zamë kursimet e pensioneve, kjo o pak me rrezik me i marrë ato kursime për me vepru në këtë mënyrë, se mund të krijojë vakume dikun, që shkaktojnë pengesa, e dini vetë kem jetu gjithë në shoqëri që ka pasë pensione diku, ose e dimë që i ka tjetër kund, ato e kanë një far statusi të caktum që janë bukur të papërdorshme, për me i përdorë ato është një proces më i vështirë. Mirëpo ajo që kem parapa ne është pak ma ndrysh…I kemi 1 trilion dollarë pasuri nëntokësore, në rast se fillojmë menjëherë me gjenerim, edhe fillojmë me faktorizimi edhe i kemi këto si hipotekë na nuk kem nevojë me pritë gjatë, për me mujtë me ndodhë edhe rritja e buxhetit, por j o përmes rritjes së tatimeve në ekonomi”, deklaron Haradinaj.

Aty u prezantuan kandidatët për deputet të kësaj ane.

E Smajl Latifi, ish- kryetar i AAK-së në Rahovec, tashmë edhe kandidat për deputet, deklaron se nëpërmjet biznesit do të jenë bartës të zhvillimit ekonomik të Kosovës dhe pas zgjedhjeve do të jenë implementues të kërkesave, nevojave, dhe interesave të bizneseve.

“Dhe vetëm një gjë dëshiroj të them para jush se ashtu siç jemi në fakt, njerëz të pastër, ndershëm, të përkushtuar, do të jemi edhe më tutje, dhe tani e tutje pas 8 qershorit do të kemi mundësi me i implementu kërkesat, nevojat dhe interesat e juaja, sepse gjykojmë me plotësi se ju jeni bartës të zhvillimit ekonomik, jo vetëm të komunës tonë, por edhe të Kosovës”, shprehet Latifi.

Nga Komuna e Rahovecit në listën e kandidatëve për deputet të AAK-së, janë Smajl Latifi, Luan Jaha, Xhevdet Duraku e Florie Boshnjaku, kurse bashkë me ta të pranishëm sot ishin edhe dy kandidatë të tjerë për deputetë Lahi Brahimaj e Laura Kryeziu.

Më Shumë

139 vite më parë Statuja e Lirisë mbërrin në portin e NewYork-ut

Sot 139 vite më parë, simboli i lirisë i Shteteve të Bashkuara të Amerikës ka mbërritur në portin e New York-ut. Statuja e Lirisë është...

Premtimet boshe të kryeministrit Kurti

Shkruan: Fahri Musliu Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, para plot tre vitesh, më 1 qershor 2021, në ditëlindjen e 85-të, mbajti një fjalim shumë frymëzues...

Lajmet e Fundit