17.8 C
Prizren
E enjte, 6 Tetor, 2022

Senati mban anëtarët e vet në KD të UP-së

UP-rektoratiPesë anëtarët e mbetur në Këshillin Drejtues të Universitetit të Prishtinës i kanë shpëtuar një mocioni për shkarkimin e tyre.
Mocioni ishte nisur nga senatorët e UP-së, me insistimin e Ministrit të Arsimit Ramë Buja.

Senatorët konstatuan se anëtarët e KD të UP-së të zgjedhur nga Senati kanë kryer si duhet punën e tyre, në përputhje me dispozitat ligjore në fuqi. Pas votimit të fshehtë, u konfirmua se anëtarët e këshillit drejtues të zgjedhur nga Senati, si Behxhet Mustafa, Beqir Sadikaj, Ajvaz Berisha, Safet Merovci dhe Blerim Kamberi të vazhdojnë të kryejnë detyrat e tyre dhe të përfaqësojnë mendimet dhe qëndrimet e Senatit të UP-së në Këshillin Drejtues sipas dispozitave ligj ore ne fuqi.

“Senati konstatoi, se mandati i anëtarëve të zgjedhur prej tij, në Këshillin Drejtues, duhet të jetë i rregullt, ashtu siç e parasheh Ligji për Arsimin e Lartë në Republikën e Kosovës dhe Statuti i Universitetit të Prishtinës, që është në fuqi”, thuhet në një njoftim për media të Senatit të UP-së.

Senati ndërkohë ka kërkuar Këshilli Drejtues i UP-së, që urgjentisht të emërojë një ushtrues të detyrës së rektorit i cili me pas do t’i propozoj të paktën tre prorektorë, pas konsultimeve me Senatin, për kohen derisa të shpallet konkursi publik për zgjedhjen e rektorit të ri konform Ligjit për Arsimin e Larte dhe Statutit te UP-së.

Lidhur me ndryshim-plotësimet, që do të bëhen në Ligjin për Arsimin e Larte dhe Statutin e UP-se, Senati i ka kërkuar Kuvendit të Kosovës, që gjatë procedimit të këtyre ndryshimeve në trupat punuese të Kuvendit te Kosovës të marrin pjesë përfaqësuesit e Senatit të Universitetit të Prishtinës.

“Kjo, sepse vetëm me koordinimin dhe bashkëpunimin me Senatin e UP-se, përkatësisht Komisionin e tij për ndryshim/plotësimet ne Ligjin për Arsimin e Larte dhe Statutin e UP-se, mund te arrihet një reforme adekuate përmbajtjesore dhe e zbatueshme ne dobi te autonomisë se Universitetit te Prishtinës”, thuhet në njoftim.

Më Shumë

Arrestohet një shtetas i Shqipërisë, pasi i ofroi policit në Kosovë 20 euro ryshfet

Policia e Kosovës ka arrestuar të hënën në mbrëmje në pikë-kalimin kufitar të Vermicës një shtetas të Shqipërisë. Policia ka njoftuar të martën, se arrestimi...

Reperi që vdiq sot, Coolio, performoi në Kosovë pas luftës

Ylli i “Gangsta’s Paradise”, Coolio, i cili vdiq sot në moshën 59-vjeçare, performoi në Prishtinë gjatë vitit 2002 para mijëra fansave. Ai mbajti koncert pas...

Lajmet e Fundit