3.8 C
Prizren
E martë, 27 Shkurt, 2024

Shpërbërja e TMK-së dhe misioni i FSK-së

gjeneral R.R.Zëvendëskomandanti i FSK-së, Gjeneralmajor  Rrahman Rama, ka mbajtur të hënën një ligjëratë para  studentëve të Universitetit”Ukshin Hoti “ në Prizren, me temën: “ Sfidat  e FSK-së në përmbushjen  e kapaciteteve  Operacionale”.

Para studentëve Rama  foli  për të arriturat  e FSK-së, misionin, strukturën,  kapacitetet  ekzistuese  në kuadër të njësive të FSK-së për periudhën pesë vjeçare   të funksionimit të FSK-së( FSK-ja Sot ).

Temë  tjetër  me interes ishte  edhe sfida e kaluar,  shpërbërja e TMK-së, krijimi i FSK-së, arritja e kapaciteteve  fillestare operacionale, përmbushja e kapaciteteve të plota operacionale, sfidat dhe pengesat në këtë proces, shpallja e KPO-ve, dhe rruga tutje  apo  sfidat që e presin  FSK-në në të ardhmen .

Gjithashtu është diskutuar  për rishikimin e Sektorit Strategjik të Sigurisë në Kosovë  dhe roli i FSK-së  në të ardhmen. Studentët  ishin shumë të interesuar të dinë për FSK-në, ku dhe shtruan pyetje të shumta   dhe njëherit u ndanë të kënaqur  me prezantimin që bëri  gjenerali. Ky ligjërim u ndoq nga shumë studentë  dhe profesorë të Universitetit Publik  të Prizrenit “Ukshin Hoti”.

Më Shumë

Elldin Uglari emërohet zëvendësministër i Zhvillimit Rajonal

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, ka emëruar sot Elldin Uglarin, zëvendësministër të Zhvillimit Rajonal. "Kryeministri Kurti e uroi z. Uglari për detyrën dhe...

Tentativa e grabitjes në Krushën e Madhe: Të dyshuarit largohen pa sukses

Një shtëpi në Krushë të Madhe u shënua si qëllim i një tentimi grabitjeje të armatosur mbrëmjen e kaluar. Disa persona të armatosur kishin synuar...

Lajmet e Fundit