1.8 C
Prizren
E hënë, 4 Mars, 2024

Vizitë tek lokacioni i varrezës masive në Rudnicë

Rudnice-varrez masiveFamiljarë të personave të zhdukur, përfaqësues të Komisionit Qeveritar për Persona të Zhdukur dhe ata të Departamentit të Mjekësisë Ligjore, janë nisur për një vizitë tek lokacioni i varrezës masive në fshatin Rudnicë, të Rashkës në Serbi.

Vizita është organizuar nga Komiteti Ndërkombëtar i Kryqit të Kuq, si ndërmjetësues i Grupit Punues për Persona të Zhdukur, në mes të Prishtinës dhe Beogradit.

Autoritetet serbe, EULEX – DML dhe ekspertë të mjekësisë ligjore nga Departamenti i Mjekësisë Ligjore i Kosovës, gjatë hulumtimit të lokacionit tek gurëthyesi në Rudnicë, në komunën e Rashkës në Serbi, kanë gjetur mbetje mortore dhe të pranishëm gjatë gërmimeve ishin Njësia e EULEX-it për Hetimin e Krimeve të Luftës, Komisioni Qeveritar për Persona të Zhdukur nga Serbia, dhe Komiteti Ndërkombëtar i Kryqit të Kuq. Aktualisht atje anë ndërprerë gërmimet për shkak të kushteve klimatike.

Më Shumë

Lajmet e Fundit