14.8 C
Prizren
E enjte, 1 Qershor, 2023

Bashkëpunimi politik përtej kufijve mbron burimet ujore në pellgun e Drinit

Pëfaqësues të nivelit të lartë nga pesë vendet Ripariane nënshkruan sot në mënyrë virtuale një deklarate të përbashkët me të cilën miratojnë Programin Strategjik të Veprimit (SAP) për Pellgun e Drinit nga i cili do të përfitojnë drejtpërdrejt 1.6 milionë banorë.

Pellgu i Lumit Drin përshkon përmes Kosovës, Shqipërisë, Greqisë, Malit të Zi dhe Maqedonisë së Veriut (pesë vendeve Ripariane) dhe është burim i ujit të pijshëm, peshkimit, bujqësisë, biodiversitetit, turizmit, energjisë dhe industrisë.

Ky miratim konfirmon vullnetin politik mes pesë Riparianëve për të punuar përtej kufijve dhe dërgon një mesazh të fortë që përmirësimi në menaxhimin e burimeve ujore, që sjell përmirësim edhe në shëndetin publik dhe jetën e njerëzve, mbetet një përparësi dhe do të vazhdojë të ushtrohet në nivel ndërkufitar pavarësisht vështirësive aktuale të shkaktuara nga pandemia COVID-19. Kriza e tanishme vë në pah edhe më shumë rëndësinë jetike të ujit për higjienë në rajon dhe globalisht.

Më Shumë

Ky është pozicioni perfekt në seks për çiftet dembele që duan të kënaqen pa u lodhur shumë

Cili është pozicioni më i mirë pa shumë përpjekje fizike? Bërja e dashurisë do të jetë edhe më e zjarrtë dhe më emocionuese – dhe...

Arrestohet pronari i objektit në Prizren ku vdiq 19-vjeçari

Policia ka arrestuar pronarin e biznesit për shkak të vdekjes së 19-vjeçarit i cili ra nga skelet nga një objekt në ndërtim në Prizren. I...

Lajmet e Fundit