16.8 C
Prizren
E hënë, 26 Shtator, 2022

Buja: Jap dorëheqje nëse kjo kërkohet

RameBuja-ministri arsimitMinistri i Arsimit, Ramë Buja, ka thënë se këtë javë funksionalizohet Këshilli Drejtues i Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”, i cili më pas do ta caktojë një ushtrues detyre të rektorit.
Ai ka treguar se ky do të jetë këshill i përkohshëm deri në veprimet e tjera të mëtutjeshme në universitet.

Ministrit Buja nuk i kanë bërë përshtypje adresat nga kanë ardhur kërkesat e fundit për dorëheqjen e tij. Ai ka thënë se nëse do të bëhej një analizë se kush është fajtori do të jepte dorëheqje pa asnjë problem. “Nëse dorëheqja ime shkon për të mirë të rrjedhave të ngjarjeve që kanë ndodhur në universitet unë do ta bëj pa pikë problemi dhe ngarkese. Por, në një gjë duhet të jemi të qartë, për të cilën duhet ta analizojmë mirë, nëse është adresa e saktë tek unë apo nuk është. Përndryshe, ky është problem i vogël”, ka thënë Buja në një intervistë për “Epokën e re”.

Sipas tij, gjendja e krijuar në universitet ka trazuar gjithë opinionin dhe, padyshim, kreun e Ministrisë së Arsimit.

Buja ka thënë se shumë shpejt Këshilli Drejtues i UP-së do të plotësohet me katër përfaqësuesit e MASHT-it, ndërkaq pesë të zgjedhurit e Senatit në këtë këshill kanë marrë besimin nga kjo trupë që të vazhdojnë edhe më tutje punën. Buja ka deklaruar se në Këshillin Drejtues nuk do t’i dërgojë katër anëtarët e dorëhequr, por ata do të jenë emra të ri. Ai nuk ka dashur të komentojë se cilët janë emrat që i ka në kombinim, por është shprehur se po mundohet të jenë njerëz meritorë.

I pari i Arsimit nuk ka dashur të flasë as për kohën se kur do të shpallet konkursi për rektorin e universitetit të parë publik në vend. Buja ka treguar se pas procedimit në Kuvendin e Kosovës të Projektligjit për Arsimin e Lartë ka takuar kryeartin e Komisionit Parlamentar të Arsimit dhe shumicën e shefave të grupeve parlamentare, nga të cilët ka marrë premtime se Ligji për Arsimin e Lartë do të miratohet sa më shpejt që është e mundshme. Buja ka thënë se ky Ligj do të kalojë edhe nëpër një debat publik nga ku do të merren sugjerimet e të gjithë faktorëve të implikuar në këtë çështje.

Më Shumë

“Unë t’vras”/ Burri në Mamushë kërcënon me vdekje fqinjin e tij për shkak të parkingut të lokaleve

Mosmarrëveshjet mes qytetarëve të Kosovës lindin për arsye të ndryshme. Ato shpesh herë eskalojnë në ofendime, të shara e kërcënime në drejtim të njëri-tjetrit,...

Qeveria ndan 19 milionë euro në kuadër të Pakos për Ringjallje Ekonomike

Qeveria në mbledhjen e 97-të të mbajtur online ka ndarë 19 milionë euro në kuadër të Pakos për Ringjallje Ekonomike.   Nëpërmjet një kumtese bëhet e...

Kolona e pestë

Lajmet e Fundit