2.8 C
Prizren
E hënë, 30 Janar, 2023

Çeku: Shteti s`mund të funksionojë pa forcë ushtarake

AgimCeku5-30Asnjë shtet normal nuk mund të funksionoj pa forca ushtarake, ka deklaruar sot Ministri i FSK-së, Agim Çeku. Ai ka theksuar se janë në fazën e rishikimit lidhur me atë se çfarë kapacitete të sigurisë i nevojiten Kosovës. Nga ana tjetër kreu i Komisionit për mbikëqyrjen e FSK-së, Ahmet Isufi ka thënë se Kosovës i nevojitet ushtria.

As në raportimin e dytë për këtë vit para Komisionit mbikëqyrës të FSK-së, krerët e kësaj force nuk janë përgjigjur konkretisht, kur janë pyetur nga deputeti Rexhep Selimi për krijimin e ushtrisë së Kosovës.

Ata kanë folur për arritjen e kapaciteteve të plota të FSK-së, buxhetin dhe vazhdimin e procesit të rishikimit për dhënien e një mandati të ri. Pas raportimit, ministri Agim Çeku theksoj se janë në fazën e rishqyrtimit të nevojave të Kosovës në aspektin e sigurisë. Rekomandimet për këtë proces do t’i dorëzohen Qeverisë dhe kryeministri më pas do të vendosë se si do ta quaj pasardhësen e FSK-së.

Edhe kryetari i Komisionit për mbikëqyrjen e FSK-së Ahmet Isufi, ka thënë se Kosovës i nevojitet ushtria.

“Absolutisht ne jemi që bindur që Kosova duhet ta ketë ushtrinë e vet dhe kjo do të jetë objektiv i të ardhmes dhe kërkojmë nga institucionet në këtë rast nga Ministria që të punojë sa më shumë në mënyrë që të arrihet ky objektiv”, tha Isufi, transmeton RTK.

Ndërkaq,duke folur për shkëmbimin e e-mailave mes zëvendës ministrit të FSK-së Sllavisha Filipovic dhe autoriteteve serbe për armatimin e Forcës së Sigurisë së Kosovës, Ministri Çeku ka thënë se kjo çështje është sqaruar dhe se Filipovic nuk ka qenë akteri kryesor në këtë veprim. Sipas Çekut akter kryesor ka qenë një ish deputet.

Më Shumë

Prizren, 6 aktakuza kundër 11 personave, për vepra të ndryshme penale

Prokurori i Shtetit njofton opinionin publik se nga prokuroritë Themelore janë ngritur gjashtëdhjetedy (62) aktakuza kundër shtatëdhjetedy (72) personave, për vepra të ndryshme penale. Ndërsa,...

Pranvera e vështirë

Qazim Thaçi Katër  dekadat e  fundit Kosovën e kanë përcjellë me  ritme të ndryshme  dhe etapa zhvillimore me plotë krajata, dhembje e histori  të dhembshme,...

Lajmet e Fundit