0.8 C
Prizren
E premte, 3 Shkurt, 2023

GAP-i kundër komunës së Rogovës, Gjonajt dhe Zhegrës

GAPInstituti GAP i ka rekomanduar Qeverisë së Kosovës që mos vazhdojë të marrë vendime për themelimin e komunave të reja.
Këtë rekomandim përfaqësuesit e këtij instituti e kanë prezantuar sot gjatë publikimit të analizës “Themelimi i Komunave të reja në Kosovë-implikimet buxhetore dhe vetë-qëndrueshmëria financiare”.

“Instituti GAP i rekomandon Qeverisë së Kosovës që të mos vazhdojë me formimin e komunave të reja. Në rastin e tri komunave të reja të krijuara me vendim të Qeverisë, (Komuna e Gjonajve, Rogovës dhe Zhegrës), nuk duhet të mbahen zgjedhjet lokale më 2013. Kuvendi i Kosovës, nuk duhet të legjitimojë vendimet e Qeverisë për krijimin e komunave të reja, nëse kërkesat e Qeverisë nuk përmbajnë edhe studimin e fizibilitetit për komunat e reja. MAPL duhet të fillojë përgatitjet në ndryshimin dhe plotësimin e bazës ligjore për kriteret dhe procedurat e krijimit të komunave. Asnjë komunë e re nuk duhet të fillojë së funksionuari me kompetenca të plota, pa e kaluar një periudhë të caktuar të funksionimit si pilot-njësi komunale”, është thënë në një komunikatë të lëshuar për medie nga Instituti GAP.

Në bazë të analizës së Institutit GAP, del se krijimi i komunave të reja do të ndikojë në uljen e buxhetit të përgjithshëm të të gjitha komunave të Kosovës, por më së shumti të atyre komunave nga territori i së cilave pritet krijimi i komunës së re.

Më Shumë

SBAShK-u: Nuk do të kërkojmë që Ligji i Pagave të dërgohet në Kushtetuese

Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës (SBAShK) ka theksuar se koeficienti i pagave i miratuar nga Qeveria e Kosovës nuk i ka...

Rexhepi: Jam kundër Asociacionit njëetnik, për mua s’është marrëveshje ndërkombëtare

Zëvendëskryeministrja e Kosovës, Emilja Rexhepi, ka folur për takimin e mbajtur në Ambasadën Amerikane ku u diskutua çështja e Asociacionit të Kosovës.   Rexhepi tha se...

Lajmet e Fundit