8.8 C
Prizren
E mërkurë, 6 Dhjetor, 2023

“EC Ma Ndryshe” i bënë dhuratë zëdhënësit të komunës së Prizrenit udhëzuesin për transparencë

EcMaNdryshe-dhurat Ymer Berishes“EC Ma Ndryshe” i bëri sot dhuratë zëdhënësit të komunës së Prizrenit, Ymer Berisha, një kopje të shtypur në kolor të publikimit të fundit “Udhëzues për Transparencën në Komuna”. Edhe pse dhurata i dedikohet të gjithë zyrtarëve të komunës, ajo iu dorëzua zëdhënësit të komunës pasi që bart pozitën esenciale të transparencës komunale.

Ndonëse vendimmarrja transparente është obligim ligjor dhe demokratik i institucionit të komunës, “EC Ma Ndryshe” ka marrë mundin të hartojë këtë dokument që i mungon komunës dhe t’ia dorëzojë atë Zyrës për Informim si dhuratë dhe kërkesë për përmirësimin e transparencës komunale.

“EC Ma Ndryshe” e ka hartuar këtë dokument me qëllim të prezantimit të obligimeve dhe detyrimeve ligjore të pushtetit lokal për transparencë dhe llogaridhënie. Krahas kësaj, me anë të këtij dokumenti synohet të jepet një pasqyrë e gjendjes në komuna, në kuptim të zbatimit të obligimeve dhe detyrimeve të komunave në fushën e transparencës dhe llogaridhënies. /PrizrenPress.com/

Më Shumë

Rahovec, përurohet shkolla e re “Tre dëshmorët”

Në luginën e Arashit, ndërmjet dy fshatrave Vrajakë dhe Bratotin, u përurua finalizimi i ndërtimit të objektit të ri të Shfmu “Tre dëshmorët”. Kryetari i...

Të gjitha grupet e finaleve të Euro 2024

Franca do të ndeshet sërish me Holandën në fazën e grupeve në Euro 2024. Të dy skuadrat ishin pjesë e të njëjtit grup në...

Lajmet e Fundit