21.8 C
Prizren
E mërkurë, 27 Shtator, 2023

Filloi procesi i zgjedhjeve të Këshillave Lokale në komunën e Malishevës

Ka filluar organizimi i Këshillave Lokal në territorin e Komunës së Malishevës, bazuar në rregulloren për organizimin, funksionimin dhe bashkëpunimin e komunës me fshatrat, vendbanimet dhe lagjet urbane.

Mbrëmë janë mbajtur zgjedhjet në Këshillin Lokal të fshatrave Astrazup dhe Burim, ku është zgjedhur kryesia, kryetari dhe nënkryetari i këtij këshilli.

Zgjedhja apo formimi i Këshillave Lokal, organizohet nga komisioni i formuar nga Kuvendi i Komunës së Malishevës, bazuar në rregulloren komunale, që e rregullon formimin e këshillave lokal.

Ky komision përbëhet nga anëtarët e Kuvendit të Komunës së Malishevë, sipas përfaqësimit politik në kuvend, një anëtar nga zyra e kryetarit të komunës dhe një anëtar nga shoqëria civile.

Kuvendi i këshillit lokal për Astrazup dhe Burim, ku ishin të pranishëm 102 anëtarë të kuvendit, e kanë zgjedhur kryesinë e këshillit të tyre, që përbëhet nga nëntë anëtarë, ku gjashtë anëtarë janë nga fshati Astrazup dhe tre nga fshati Burim, ndërsa kryesia e ka zgjedhur për kryetar të këshillit, Nuredin Morinën (Astrazup) dhe nënkryetar Gëzim Krasniqin (Burim).

Vidhet një veturë në Nashec të Prizrenit

Një veturë është vjedhur  në fshatin Nashec të Prizrenit. Policia po e heton rastin. Nashec, Prizren. 25.09.2023 - 02:45. Viktima mashkull kosovar ka raportuar se nga...

Dhjetë vatra zjarri në rrethinën e Prizrenit

Tashmë ka shkuar në dhjetë numri i vatrave të zjarrit në fshatrat e Prizrenit. Drejtoresha për Emergjenca dhe Shpëtim e Komunës së Prizrenit, Ramize Shala,...

Lajmet e Fundit