22.8 C
Prizren
E enjte, 11 Gusht, 2022

Hungaria merr hapësirën ajrore të Kosovës

HelikopteriRepublika e Kosovës nuk do të mund ta kontrollojë hapësirën e vet ajrore të paktën edhe pesë vjet. Të paktën përgjatë kësaj periudhe, këtë element të sovranitetit të shtetit do ta kontrollojë Hungaria. Kjo është bërë e mundur në bazë të një marrëveshjeje që së fundmi shteti hungarez ka arritur më KFOR-in. Marrëveshja parasheh që në pesë vjetët e ardhshëm për të gjitha shërbimet ajrore civile në hapësirën e Kosovës t`i ofrojë Hungaria dhe kësisoj ta menaxhojë atë.

“Qëllimi i kësaj marrëveshjeje është adresimi i të gjitha aspekteve të delegimit të ofrimit të shërbimeve të navigacionit ajror në hapësirën e dizajnuar ajrore te Hungaria, e cila vepron përmes autoriteteve të saj përkatëse dhe OSHNA-s”, thuhet në Nenin 1 të marrëveshjes, një kopje të së cilës ka arritur ta sigurojë gazeta Tribuna.

Më Shumë

Policia patrullon në ‘Marash’ të Prizrenit, kap në flagrancë dy të rinj me narkotikë

Përdorimi i substancave narkotike ka marrë përmasa shqetësuese në Kosovë. Ato po përdoren me të madhe, sidomos nga të rinjtë të cilët shpesh kapen...

Ka nisur edicioni i 21-të i ‘DokuFest’

Përgjatë nëntë ditëve të festivalit ndërkombëtar të filmit dokumentar dhe të shkurtë “DokuFest”, Prizreni shndërrohet në destinacion për filmdashës, regjisorë e vizitorë të shumtë...

Lajmet e Fundit