8.8 C
Prizren
E premte, 19 Prill, 2024

Identifikohet shtëpia prej guri i familjes Cikaj në fshatin Gjonaj të Hasit

Në kuadër të procesit të inventarizimit të trashëgimisë kulturore të paluajtshme në regjionin e Prizrenit, zyrtarët e QRTK Prizren, kanë identifikuar ndërtesën prej guri të familjes Cikaj në fshatin Gjonaj të Hasit.

Procesi i inventarizimit dhe dokumentimit të trashëgimisë kulturore është veprimtari hulumtuese që përfshinë identifikimin, regjistrimin paraprak dhe dokumentimin e vlerave të trashëgimisë kulturore, i cili zhvillohet në mënyrë sistematike, që të krijohet një pasqyrë më e qartë e gjendjes së trashëgimisë kulturore, që kryhet nëpërmjet vizitave në terren.
Drejtori i QRTK në Prizren, Samir Hoxha, falënderon aktivisitin e kwtij fshati, Haziz Hodaj, i cili informoi institucionet e trashëgimisë kulturore për këtë ndërtesë karakteristike në rajonin e Hasit.

“Gjithashtu mirënjohje e veçantë edhe për pronarin e ndërtesës Hasan Cikaj i cili i ofroi mbështetje të pa rezervë stafit të QRTK-Prizren në dokumentimin e ndërtesës në fjalë”.

Më Shumë

Hapet në Prizren edicioni parë i Shkollës për Diplomaci të Diasporës

Në Prizren u hap edicioni i parë i Shkollës për Diplomaci të Diasporës, organizuar nga Akademia Diplomatike e Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe...

Siguria në Prizren, vlerësohet e mirë

Drejtori i Policisë Rajonale në Prizren, kolonel Faton Alija, ka pritur në takim Besar Gashin, drejtori i Departamentit për Operative të SHKK nga Drejtoria...

Lajmet e Fundit