19.8 C
Prizren
E enjte, 30 Maj, 2024

Kijeva dëshiron të pavarësohet nga Malisheva

MalishevaKijevë me rrethinë edhe zyrtarisht ka dorëzuar kërkesën për themelimin e Komunës së Kijevës, pranë organeve kompetente të Republikës së Kosovës, përkatësisht në Ministrinë e Administrimit të Pushtetit Lokal.Sipas Grupit nismëtar për themelimin e Komunës së Kijevës, kjo është një kërkesë serioze që përfaqëson vullnetin e mbi 20.000 banorëve të territorit që kërkon statusin e Komunës.

“Procesi për Themelimin e Komunës së Kijevës ka filluar para 3 muajve, është zhvilluar në saje të bashkëpunimit dhe koordinimit të aktivitetit të përgjithshëm me fshatra.Përfaqësues dhe aktivist të fshatrave janë angazhuar dhe kanë punuar me vullnetin më të lartë.Fal punës dhe angazhimit të pakursyer të fshatrave është arritur edhe mbledhja e mbi 5.000 nënshkrimeve në formë peticioni, që fuqishëm justifikon vullnetin dhe seriozitetin e kësaj kërkese. Themelimi i Komunës së Kijevës ka si synim afrimin e shërbimeve më afër qytetarëve, zhvillimin ekonomik, si dhe hapjen e mundësive të reja në të gjitha sferat, për komunitetin e kësaj zone. Është kërkesë e interesit qytetar, vullnet i dës hmuar i qytetarëve të kësaj zone, nuk është projekt i nxitur apo motivuar nga asnjë subjekt politik apo grupacion i caktuar”, thuhet në një njoftim të Grupit Nismëtar për Themelimin e Komunës së Kijevës.

Më Shumë

‘Shuhen’ shpresat për Shqipërinë, Brajan Gruda thirret nga Gjermania

Dy lojtarët gjermanë U-21 Brajan Gruda dhe Rocco Reitz do të kenë mundësinë të stërviten me skuadrën e të moshuarve përpara Euro 2024. Kur...

35 vjet nga vrasja e Ali Ajetit

  Më 30 maj 1989 në Podujevë ishte organizuar një demonstratë kundër regjimit serb. Atë ditë në Kosovë po qëndronte për një vizitë një grup diplomatësh...

Lajmet e Fundit