30.8 C
Prizren
E hënë, 17 Qershor, 2024

Kultura dhe planifikimi urban në Prizren

Ec ma ndrysheDebati i gjashtë i ciklit “Planifikim urban me pjesëmarrje” mbahet më sot në restaurant “Marashi” në Prizren duke filluar nga ora 11:00. Fokusi i debatit të gjashtë është gjendja e komunitetit të kulturës në Prizren dhe sfidat e tyre në raport me planifikimin urban.

Për të diskutuar mbi temën “Kultura dhe planifikimi urban në Prizren”, i ftuar është Veton Nurkollari,drejtor artistik i Festivalit “DokuFest.

“Çështjet për të cilat do të diskutohet në këtë debat janë: planifikimi dhe zhvillimi kulturor, strategjia kulturore, konservimi i integruar/trashëgimia kulturore, zhvillimi ekonomik dhe turizmi kulturor, infrastruktura kreative (artistike). Gjatë debatit do të prezentohet edhe analiza “Planifikim urban për qytetarët”, e cila përmbledh rezultatet e anketës me 500 respondentë në Prizren mbi planifikimin urban”, tha koordinatorja e projekti Fjolla Gashi,

“EC Ma Ndryshe’ nis ciklin e debateve “Planifikim urban me pjesëmarrje”. Qëllimi i këtyre debateve është prezantimi i të gjeturave të 28 fokus grupeve me shtatë grupe të komunitetit në Prizren për identifikimin e problemeve dhe gjetjen e zgjidhjeve në raport me planifikimin urban. “Debatet do të jenë forume të avokimit publik ndaj qeverisë lokale, ku pjesëmarrës do të jenë përfaqësues të grupit përkatës të komunitetit, komunës, shoqërisë civile, medias, qeverisë qendrore dhe ekspertë të planifikimit urban. Ky cikël i shtatë debateve realizohet në kuadër të projektit “Qyteti Gjithëpërfshirës…” që përkrahet nga Olof Palme International Center, e cila mbështetet nga Qeveria e Suedisë./PrizrenPress.com/

 

Më Shumë

Prizren/ Kurti mori pjesë në shënimin e ditëlindjes së 81-të të profesorit dhe mendimtarit politik, Ukshin Hoti

Me rastin e shënimit të ditëlindjes së 81-të të profesorit dhe mendimtarit politik, Ukshin Hoti, Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, mori sot...

“Bashkimi Reisen” organizon udhëtime turistike për në Ulqin

Ofertë për Udhëtim Turistik me Bashkimi Reisen Lajm i Ri! Duke filluar nga data 21 Qershor 2024, Bashkimi Reisen organizon udhëtime turistike drejt Ulqinit të mrekullueshëm. Nisja...

Lajmet e Fundit