16.8 C
Prizren
E mërkurë, 27 Shtator, 2023

Librat e rinj, Shkëlqim Çela, “Ishulli Ruzvelt”

ishulli-ruzvelt“Ishulli Ruzvelt” është një novelë e shkruar plot stil nga një autor i cili nuk e ka sprovën e parë letrare këtë libër. Ai është përballur me lexuesin dhe me botime të tjera si “Mëmëdhembje”, “Kulmak”.

Midis poezisë dhe prozës, Çela duket se ka vendosur të qëndrojë më gjatë te proza, duke e parë atë si formën e cila plotëson gjithë konceptin e tij letrar.

Temat që ai lëvron kërkojnë të nxjerrin në pah të shkuarën e vendit të tij. “Ishulli Ruzvelt” është një rrëfim që ka nisur nga ngacmimet që ai ka nga e shkuara e vendit të tij.

Shqipëria dhe ajo çfarë ka ndodhur në historinë e saj, janë pjesë e ndjesive letrare të Çelës.

Prizren/ Shala e Balla zotohen për bashkëpunim në fushën e drejtësisë

Kryeprokurori i Prokurorisë Themelore në Prizren, Admir Shala, ka pritur në takim përfaqësues nga Këshilli i Lartë i Prokurorisë së Shqipërisë, me të cilët...

Të formohet një Këshill Mbarëkombëtar

Shkruan:Prend NDOJA, SHBA Në kujtesën tonë kombëtare akoma rëndojnë të freskëta skenat e tmerrshme, kur përmes tytave dhe artilerisë serbe, vdekja përbinte jetë të pafajshme...

Lajmet e Fundit