13.8 C
Prizren
E premte, 9 Qershor, 2023

Lulet mbesin lule

IN MEMORIUM QENDRESA BRESA

Rrugëtim jo i lehtë,sfiduar nga fenomene joreale të klasës sonë shoqërore, shpesh parapërcaktues të pikës synuar, pa njohur dhuntitë dhe besimin në misionin e piketuar.

Qëndresa, emër që simbolizon rezistencë, vlerë e shtuar e shoqërisë sonë, katalizator suksesi, gjeneruese për shumë bashkëmoshatar/e, arritur me guxim, urtësi, qëndrim dhe përkushtim.

Vlerat mbetën vlera, ato rezistojnë, kujdestarojnë, përkundër presionit të quajtur kohë, kalitur në mendje dhe subkoshiencë organike! Prekëse, e pa pranueshme, e dhimbeshme, për më shumë ngulfatese, pra projektuese e cakut të stopohet në kulmin e lëvrimit të njohurive të reja.

Besimi në krijuesin e udhëzon në çdo kohë, e shtytë për të prekur maja, për shumë kënd imagjinare. Qëndresa filloi t’bëjë realitet pikë-bazën e sajë, punimet shkencore renditen në të ashtuquajturën rutinë e zakonshme, sepse ajo ishte vetvetja, ngritje në karrierë cak real.

Rezultatet e arritura në tre dimensione, si: Ndërtim personaliteti konsistent, Identitet profesional, si dhe zhvillim i qëndrueshëm etiko-human, konglomerat vlerash, aureolë rezistues në kohë, sfiduese ndarjes fizike.

Veprat maten sipas peshës dhe konstruktivitetit profesional, Bachelor, Master dhe PhD Ca. Qëndresën e rendisin në grupin e studiuesve- konkurruesve në shoqërinë akademike, brenda dhe jashtë institucionin ku ajo veproi, Assitente Ing. Mekanike, Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina”-.

Përkushtimi në vazhdimësi i hulumtueses shkencore, studiueses dhe aspirueses së deri djeshme ka qenë dhe do mbetet krenari parasëgjithash për familje, rreth dhe më gjerë shoqëri.

Si e tillë, ajo do vazhdoi të bashkëjetojë në memorie, biseda, takime, por parasëgjithash edhe citime në lëmin e shkencës, që e deshi aq shumë sa edhe jetën. Ajo jetonte për sukses, suksesi rriste entuziazmin për rrugëtim pa ndalje në të gjitha sferatë e jetes. Ajo, dje pa pritmas iku te Krijuesi, me vete kishte besimin e thellë që e ushqeu pandashmërisht obligimeve tjera, iku e kompletuar edhe pse shumë e re në moshë…!

Ndërrim jete që shtangoi të gjithë. Ajo jeton në mesin tonë, siç jeton elekuenca ciltërore, urtësia, këmbëngulësia me energji pozitive.

…Prindërit e saj kanë 1000 arsye të jenë krenar…!

19.03.2021                                                                                        Dr,sc. Naser Bresa

Më Shumë

Nagavci tregon se si do të bëhet identifikimi i shkathtësive tek nxënësit e Kosovës

Ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci, ka njoftuar se kanë përgatitur Udhëzimin Administrativ (UA) për këshilltarët për karrierë në Institucionet e arsimit profesional dhe se...

99 vjet nga vdekja e Dantes së shekullit të 20-të

Më 3 qershor të vitit 1924, në Austri ka vdekur shkrimtari Franz Kafka. Ai ishte i lindur në Pragë 1883, nënshtetas austro-hungarez, me prejardhje...

Lajmet e Fundit