21.8 C
Prizren
E martë, 23 Korrik, 2024

Mbi 1 miliard euro të dërguara nga mërgata në Kosovë për këtë vit

Banka Qendrore e Kosovës (BQK), ka bërë të ditur se vlera e parave të dërguara nga mërgata në Kosovë, e njohur ndryshe si remitencat, deri në muajin shtator 2023, ka arritur në 1 miliard e 12 milionë e 600 mijë euro, që sipas BQK-së ka shënuar rritje prej 11% në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit 2022.

“Eli –Edona”, mobilieria me oferta më të mira në Prizren

Sipas raportit të statistikave të remitencave dhe institucioneve tjera financiare për shtator 2023, vlera e remitencave vetëm për muajin shtator ishte 116.9 milionë euro.“Sipas raportit, prurjet më të mëdha të remitencave ishin nga institucionet financiare jo-bankare me pjesëmarrje prej 57.4%, pasuar nga kanalet tjera me 24.4% dhe bankat me 18.2%” – thuhet në njoftimin e BQK-së.Po ashtu, BQK-ja ka bërë të diturse 70% e dërgesave të mërgatës vijnë nga vendet e Bashkimit Evropian, ku Gjermania ka pjesëmarrje me 38.1%, ndjekur nga Zvicra me 17.6%, si dhe nga SHBA-ja me 7.5%.

Në lidhje me asetet e kompanive të sigurimit, deri në muajin shtator vlera e tyre ishte 298.1 milionë euro. Ndërsa asetet e fondeve pensionale kanë arritur vlerën e 2.62 miliardë eurove.“Në fund, BQK-ja tregon se asetet e ndërmjetësve tjerë financiar në fund të muajit shtator 2023 janë rritur për 3.1 milionë euro, krahasuar me muajin paraprak duke arritur vlerën e 479 milionë eurove” – thuhet në njoftimin e BQK-së.


Reklamë

RENELUAL TAHIRI prezenton tipet e banesave në kompleksin “Green Avenue” Blloku B !
Për më shumë informata na vizitoni në pikën tonë të shitjes përballë ‘Premium Park Hotel”.
Si dhe mund të na kontaktoni:
+383 44 128 112 ; +383 49 613 613
Kliko videon 

Më Shumë

Hotel Albes në Korishë, zgjedhja më e mirë për qetësi

Nëse kërkoni një vend të qetë dhe relaksues pas një dite të gjatë, Hotel Albes është zgjedhja e duhur për ju. I vendosur në magjistralen...

Prizren/ Për një javë shqiptohen mbi 1900 gjoba për shkelësit e rregullave të trafikut

Drejtoria Rajonale e Policisë në Prizren, së bashku me Njësinë Rajonale të Komunikacionit Rrugor dhe stacionet policore të saj, gjatë periudhës 15.07.2024-21.07.2024, në kuadër...

Lajmet e Fundit