19.8 C
Prizren
E martë, 16 Gusht, 2022

Mbi katërdhjet raste të dhunës familjare në Prizren

Dhuna-fizikeKatërdhjet e nëntë raste të dhunës familjare janë raportuar deri në nëntor të këtij viti në komunën e Prizrenit. Nga këto raste janë: 1 lëndim i rëndë, 1 vrasje, 17 kanosje dhe sulm fizik dhe 29 raste të tjera të dhunës më të lehtë. Raste të dhunës në familje janë 30 femra dhe 20 meshkuj.

Persona të dyshuar për shkaktimin e kësaj dhune janë 51 meshkuj dhe dy femra. Këto të dhëna i ka bërë publike sot reshterja Shesije Jonuzaj, zyrtare e Policisë, në tryezën e rrumbullakët të organizuar nga Zyra për çështje gjinore e Kuvendit Komunal në Prizren,transmeton TVO.

Ky aktivitet është organziuar në kuadër të fushatës java për të drejtat e viktimave të krimit. Mybegjele Zhuri, koordinatore e Zyrës për Çështje Gjinore tha se në kuadër të kësaj fushate tashmë tradicionale janë mbajtur disa ligjerata me nxënës dhe gra.

Zhuri tregoi se është punuar mjaft në vetëdijesimin e popullatës, “por problematika kërkon trajtim të përhershëm nga shumë hallka të shoqërisë sonë”.

Kuvendi Komunal i ka ndihmuar dhe vazhdon t’i ndihmojë jo vetëm fushatën, por edhe organizatat joqeveritare që merren me këtë problematikë. Në tryezën e rrumbullakët të dhënat e tyre për këtë fenomen dhe punën që e bëjnë i kanë paraqitur zyrtarë të institucioneve dhe organizatave joqeveritare./PrizrenPress.com/

Më Shumë

Begaj në Kosovë: UÇK-ja, faqe e ndritur që bën krenar çdo shqiptar

Presidenti i Shqipërisë, Bajram Begaj, në një konferencë të përbashkët me homologen Vjosa Osmani në Prishtinë, ka ofruar  mbështetjen e plotë të shtetit shqiptar...

Edhe një fazë e shpërndarjes së pajisjeve bujqësore nga komuna e Rahovecit

Kryetari i Komunës së Rahovecit, Smajl Larufi, ka bërë me dije se së bashku me zyrtarët e Drejtorisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural...

Lajmet e Fundit