16.8 C
Prizren
E diel, 2 Tetor, 2022

Meha takon drejtorët e Zyrave Komunale të Kadastrit

MuratMeha-agjencia kadastraleAgjencia Kadastrale e Kosovës sipas vlerësimit të ekspertëve vendorë dhe ndërkombëtar rangohet shumë lartë për punën që është duke bërë. Kështu tha kryeshefi i kësaj agjencie, Murat Meha gjatë një takimi më drejtorët e Zyrave komunale të Kadastrit. Ai shtoi se këto vlerësime janë rezultat i një pune të përbashkët.

Kosova këtë vit ka shënuar ngritje në raportin e Bankës Botërore sa i përket Kadastrit. Kështu tha kryeshefi i Agjencisë Kadastrale të Kosovës, Murat Meha. Ai shtoi se ky vlerësim vjen si rezultat i regjistrimit dhe administrimit të mirë të tokave.

”Kosova tani është për 18 vende në ranglistën e Bankës Botërore më larg se që ka qenë vitin e kaluar. D.m.th pikërisht për shkak të kadastrit dhe regjistrimit e administrimit të tokave në përgjithësi, tha ai.

Ndërsa Flutura Blakçori zyrtare ligjore në Njësinë për Inteligjencë Financiare të Kosovës tregon për obligimet ligjore të parapara me ligj dhe mënyrën e raportimit në këtë institucion nga ana e Agjencisë Kadastrale të Kosovës. Ajo theksoi se Njësia e Inteligjencës Financiare nuk bën hetime, arrestime apo bastisje.

”Kryesisht ne bëjmë analizën e inteligjencës e cila lidhet me raportet e transaksioneve të gatshme dhe raportet e aktiviteteve të dyshimta, si dhe pranojmë kërkesa të ndryshme prej institucioneve të zbatimit të ligjit dhe institucioneve tjera homologe ndërkombëtare”, tha ai.

Ndërsa sipas një raporti të nxjerrë nga Agjencia Kadastrale e Kosovës thuhet se kuadri profesional në shumë Zyra Kadastrale Komunale ka mungesë të kualifikimit dhe azhurnimit. Po ashtu ka ngecje të gatishmërisë për punë dhe avancim, në kuptimin e zhvillimeve aktuale si dhe leximit të materialeve në ueb faqen e AKK-së.

Më Shumë

Punime në rrjet/ Këto fshatra të Hasit nuk do të kenë rrymë të shtunën

KEDS ka njoftuar për ndërprerje të energjisë elektrike të shtunën në disa fshatra të Hasit të Prizrenit, raporton PrizrenPress 01.10.2022 Punime të domosdoshme për siguri të...

Arrestohet personi i kërkuar në “Bajram Curr” të Prizrenit

Një person i kërkuar është arrestuar në lagjen “Bajram Curri” në Prizren. Arrestimi i tij është bërë me urdhër ë gjykatës. “Në bazë të urdhëresës së...

Lajmet e Fundit