3.8 C
Prizren
E mërkurë, 6 Dhjetor, 2023

Ministria e Financave ka një njoftim të rëndësishëm për pensionistët

Pas lehtësimit të masave dhe zbutjes së situatës pandemike, Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve njofton opinionin e gjerë si dhe të gjithë përfituesit e skemave pensionale, në veçanti, që gradualisht ka filluar me procesin e lajmërimit të përfituesve të skemave pensionale, me qëllim të verifikimit.

Në fazën e parë, kërkohet që përfituesit e skemës së pensioneve bazike dhe kontributive të paraqiten në objektet e Departament të Pensioneve në regjionet ku jetojnë. Lajmërimet do të bëhen në orarin dhe kategorizimin si në vijim:

Nga data 21 qershor deri më datën 15 korrik 2022 do të lajmërohen të gjithë përfituesit e skemës së pensioneve bazike dhe kontributive që nuk janë të vaksinuara me vaksinën kundër COVID 19;

Nga data 18 korrik deri më datën 31 gusht do të lajmërohen të gjithë përfituesit e skemës së pensioneve bazike dhe kontributive që janë të vaksinuara me vaksinën kundër COVID 19.

Në rastin e paraqitjes, pensionistët duhet të prezantojnë faturat e rrymës të vendbanimit të tyre.

Në rast të qëndrimit me qira, së bashku me faturën e rrymës duhet të prezantohet edhe kontrata e qirasë.

Më Shumë

Gaza “vendi më i rrezikshëm në botë për të qenë fëmijë”, thotë UNICEF

Catherine Russell, drejtore ekzekutive e Fondit të Kombeve të Bashkuara për Fëmijët, ka paralajmëruar se Gaza është përsëri “vendi më i rrezikshëm në botë...

Jose Mourinho shënjestron lojtarin e tij pas barazimit në Europa League

Jose Mourinho ka marrë edhe një herë vëmendjen pasi shpërtheu pas ndeshjes së Roma-s të enjten në mbrëmje, duke akuzuar në veçanti një lojtar. Verdhekuqtë...

Lajmet e Fundit