17.8 C
Prizren
E premte, 24 Maj, 2024

Në Bruksel sot flitet për çështjen e Sigurimeve të Automjeteve

Edita TahiriNën udhëheqjen e zëvendëskryeministres së Qeverisë së Republikës së Kosovës, Edita Tahiri, sot në Bruksel do të mbahen takime me Bashkimin Evropian për çështjen e Sigurimeve të Automjeteve.
Delegacioni i Kosovës gjatë kësaj dite do të ketë takime dypalëshe me ndërmjetësit e Bashkimit Evropian për vazhdimin e diskutimeve për marrëveshje në mes të industrisë së Sigurimeve të Kosovës dhe asaj të Serbisë për çështje të sigurimeve kufitare, ku synim parësor i delegacionit të Kosovës është gjetja e modaliteteve për ulje të çmimeve të larta të sigurimeve kufitare dhe lehtësimin e procedurave të panevojshme kufitare për udhëtaret dhe qytetarët e të dy vendeve.

Po ashtu, gjatë kësaj dite, delegacioni i Kosovës do të ketë takime me përfaqësuesit e Byrosë së Kartonit të Gjelbër me seli në Bruksel, për të diskutuar për metodat që Byroja, si mekanizmi më i rëndësishëm evropian për çështje të sigurimeve kufitare, do të jetë pjesë e marrëveshjes së mundshme për ketë çështje, si dhe do të kujdeset për zbatimin e standardeve të kësaj organizate në çështje t e sigurimeve kufitare.

Delegacioni i Kosovës, përveç udhëheqëses së dialogut, Tahiri, ka në përbërje edhe Rrahim Pacollin, i emëruar i Qeverisë së Republikës së Kosovës për udhëheqje të Grupit Teknik për çështje të Sigurimeve kufitare dhe dialog me Këshillin e Byrosë së Kartonit të Gjelbër, Qemajl Marmullakaj koordinator për çështje të

Më Shumë

Ylli i Leipzig në listën e ngushtë të Bayern-it

Bayern Munich me sa duket po shikon drejt RB Leipzig si pjesë e planifikimit të skuadrës për sezonin e ri. Dani Olmo thuhet se...

Neser në Malishevë fillon spërkatja e zonave endemike nga ethet hemoragjike

Nga neser në Komunën e Malishevës se do të bëhet spërkatja selektive nga toka të zonave endemike nga ethet hemoragjike Krime Kongo. Drejtoria për mbrojtje...

Lajmet e Fundit