30.8 C
Prizren
E hënë, 17 Qershor, 2024

Në Prishtinë, nis Festivali i Muzikës, Verës dhe Birrës

Birra-krikellPërkrahur nga Kuvendi Komunal dhe Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, do të fillojë edicioni i dytë i Festivalit të Muzikës, Verës dhe Birrës në Prishtinë.

Festivali do të mbahet për tri ditë rresht duke filluar nga 06 Qershor e deri me 08 Qershor mbi Platon e Pallatit te Rinisë dhe Sporteve ne Prishtinë.

Ditët e festës së muzikës, verës dhe birrës do të karakterizohen nga një numër i jashtëzakonshëm vizitorësh, i cili parashihet të arrin mbi 7.000 persona çdo natë.

Hapja solemne do të bëhet në ora 20:30 dhe këtë pritet ta bëjë Kryetari i Komunës së Prishtinës, Shpend Ahmeti, së bashku me përfaqësuesin e Verarisë “Stonecastle” Artur Camaj si dhe me Alex Butler, prodhues i birrës “Sabaja”.

Gjatë tri ditëve të festivalit për argëtimin e të pranishmëve do të kujdesen disa bende muzikore të mirënjohura nga Kosova, Shqipëria dhe Turqia sic janë: Gipsy Groove, Light In Babylon nga Stamboli, Florent Abrashi, Baboo Darabuka, Fisniket, Edona Vatoci e shume grupe tjera si dhe disa DJ të ndryshëm vendor sic ishin DJ Dust, DJ Maxx, DJ Martin B dhe DJ Groming.

Birrat prezente ne këtë festival janë: Peja, Hugos, Sabaja, Prishtina, Carlsberg, Krombacher, Paulaner, Niksicko, Leffe, Loëenbraun, Becks, Tuborg, Lasko, Somersby, Heineken, Amstel, Desperadon, Jelen dhe Korca.

Verërat prezente në këtë festival janë: Stonecastle, Bodrumi i vjetër, Tikves, Infinit, Plantaz, Ereniku, Rahvera, Eko, Sefa dhe Familja Daka me produktet e tyre.

Më Shumë

Atentati në Paris, ndaj ish-kryeministrit shqiptar, Esat pashë Toptani

Më 13 qershor 1920 u vra në Paris Esat pashë Toptani. Ish-kryeministri i mërguar Toptani, në vitet 1918-1920 po përpiqej të ndërhynte pranë Konferencës së...

U shënua manifestimi tradicional poetik “Ditët e Lidhjes” në Prizren

Shoqata për Kulturë dhe Art "Fidani" – Prizren organizoi sot manifestimin e 31-të tradicional poetik "Ditët e Lidhjes". Ky aktivitet u mbajt për të...

Lajmet e Fundit