23.8 C
Prizren
E enjte, 21 Shtator, 2023

Nëna ankohet, s’mund të aplikojë për libra pasi vajza mbush 6 vjet në shtator

Një problem i ri është shfaqur për prindërit që duan të aplikojnë për subvencionimin për librat e blera për fëmijët e regjistruar në shkolla fillore.

Sipas një lexueseje të Klankosova.tv, vajza e saj akoma nuk i ka mbushur 6 vjet, kusht ky i cili është i domosdoshëm për aplikim në mënyrë që të ketë rimburësim për tekstet shkollore.

Në njoftimin e platformën e-Kosova, lexueses në fjalë i është thënë se “mosha e fëmijës duhet të mes 6 dhe 11 vjet. Sipas të dhënave të pranuara nga zyra e Gjendjes Civile, mosha e fëmijës për të cilin jeni duke aplikuar nuk e plotëson këtë kusht”.

Ndërsa, ajo ka bërë të ditur se vajza e saj i mbush 6 vjet më 30 shtator, një muaj pasi mësimi pritet të fillojë, duke i shkaktuar kështu telashe për aplikim për subvencionimin e teksteve shkollore.

Kujtojmë se MAShTI ka bërë të ditur se sot deri në ora 19:00 për subvencionimin e blerjes së teksteve shkollore kanë aplikuar afro 12 mijë prindër apo kujdestarë ligjorë.

Biden do të bëjë thirrje për zgjerimin e Këshillit të Sigurimit të OKB-së

Presidenti amerikan Joe Biden do të bëjë thirrje për zgjerimin e Këshillit të Sigurimit të OKB-së gjatë një takimi të liderëve botërorë në New...

Prizren, gjykimi i ish-oficerit të Qendrës së Paraburgimit shtyhet për shkak të problemeve të tij shëndetësore

Në Gjykatën e Prizrenit ka dështuar të mbahet seanca gjyqësore ndaj Bajram Rexhajt, ish-oficer i Shërbimit Korrektues të Kosovës. Rexhaj nga Prokuroria po akuzohet se...

Lajmet e Fundit