13.8 C
Prizren
E diel, 1 Tetor, 2023

Pjesëtarë të Mbrojtjes Civile edhe në Polici

Mbrojtja civileDelegacioni i Kosovës dhe ai i Serbisë prej së martës në Bruksel janë përpjekur të gjejnë modalitetet e integrimit të strukturave ilegale të sigurisë në institucione të Kosovës.

Zëvendëskryeministrja Edita Tahiri ka thënë të mos jenë shënuar përparime konkrete në këto takime dhe problem në vete ka përmendur Mbrojtjen Civile, që refuzon të dorëzojë armët. E në MPB kanë konfirmuar se pjesë e policisë do të jenë edhe pjesëtare të këtij formacioni ilegal të Ministrisë së Mbrojtjes të Serbisë. Krahas Policisë, për ta do të hapin dyert edhe Forca e Sigurisë për Menaxhimin e Emergjencave.

Në Ministrinë e Punëve të Brendshme të Kosvës e kanë konfirmuar të dhënën se do të ndodhë rekrutimi në polici i pjesëtarëve të kësaj strukture, së cilës institucionet e Kosovës ia kanë faturuar përgjegjësinë për një numër të madh krimesh që kanë ndodhur në veri të Mitrovicës, si dhe në tri komunat veriore me shumisë serbe: Zveçan, Leposaviq e Zubin Potok.
Në ministri nuk kanë saktësuar numrin e pjesëtarëve të këtij formacioni që do të zënë vend në mekanizma të sigurisë së vendit. Kanë thënë se janë duke u definuar shifrat, shkruan Koha Ditore.

“Ne mund të kemi vlerësime të përafërta, sepse ende nuk e kemi të saktë numrin se sa policë nga Mbrojtja Civile do të integrohen në Policinë e Kosvës, kur të kemi të dhëna të sakta do të kemi edhe përgjigje të detajuar”, është përgjigjja e Zyrës për informim e MPB-së, e dhënë në kontekst të disa pyetjeve të gazetës që i referohen integrimit të strukturave ilegale serbe.
Burime të gazetës kanë thënë se brenda pak kohësh, MPB-ja do të shpallë konkurs për vende të lira në Policinë e Kosvës.

Fshatrat Gorozhup-Pogaj të Hasit do të lidhen me rrugë

Është nënshkruar protokolli për zbatimin e marrëveshjes për ndërtimin e rrugëve të fshatrave ndërkufitarë që ndërlidhin fshatrat ndërmjet Kosovës dhe Shqipërisë. Nënshkrimi për zbatimin e...

Kurti: Rektorit Statovci i kemi shumë borxh, lartësoi Universitetin

Sot bëhen 26 vite nga protesta më e madhe studentore e vitit 1997, e organizuar nga Unioni i Pavarur i Studentëve të Universitetit të...

Lajmet e Fundit