11.8 C
Prizren
E enjte, 30 Mars, 2023

ProHealth Cables, nga Proton Cable

Diraktivat e reja të Bashkimit Evropian (Rregullorja e produkteve të ndërtimit dhe direktiva të tjera) imponojnë përdorimin e kabllove Halogen Free në ndërtesat dhe institucionet publike në shtetet anëtare të BE-së.

Së shpejti këto rregullore do të hyjnë në fuqi edhe në Kosovë dhe shtetet tjera të Ballkanit Perëndimor. Proton Cable, si kompani innovative dhe prodhues me teknologji më moderne në rajon u financua nga Komisioni Evropian për blerjen e linjes së teknologjisë së fundit për prodhimin e llojeve të ndryshme të kabllove Halogen Free të emërtuar nga Proton Cable si ProHealth Cables.

Përparsitë e ProHealth Cables

– Nuk përmbajnë elemente halogjene si fluor, krom, jod dhe brom.
– Gjatë zjarrit, formohen vetëm uji dhe dioksidi i karbonit, ato nuk shkaktojnë gaz toksik.
– Nuk transmetojnë flakë.
– Shuhen vetë pasi përdoren përbërës të vecëantë që përmbajnë hidroksid alumini ose magnezi. – Dendësia e tymit që shkaktojnë gjatë zjarrit është shumë e ulët.
– Mundësojnë që përcueshmëria elektrike të mbahet për një periudhë të konside- rueshme kohore.

Mund të jetë një imazh i teksti që thotë "Funded by the European Union Proton cable Kabllot rezistent ndaj zjarrit HALOGEN FREE Profealth wwwbm Mbron ambientin dhe ruan shendetin tuaj!"

 

 

 

 

Më Shumë

Anulohet gjykimi për vrasjen me thikë tek “Tranziti i ri” në Prizren

Në Gjykatën Themelore në Prizren, të hënën, është anuluar seanca gjyqësore ndaj të akuzuarve për vrasjen e M.K., Orhan Ademaj dhe Albert Ademaj, për...

Rrëzohet një punëtor i ndërtimit në Prizren

Një punëtor është rrëzuar duke punuar në një kompani të ndërtimit në Prizren. Viktima, siç njofton Policia e Kosovës është duke u trajtuar në Spitalin...

Një gazetar ideal

Lajmet e Fundit