1.8 C
Prizren
E hënë, 4 Mars, 2024

Reforma që hap Kushtetutën

Reforma hap KushtetutënReforma zgjedhore në Kosovë e nisur tri vjet më parë, po vazhdon të mbetet një nyje e pa zgjidhur e partive politike. Pas gjithë atyre takimeve të liderëve, punës së Komisionit parlamentar për ndryshimet në ligjin për zgjedhjet, kjo reformë ka mbetur në pikën zero. Kjo e ka shtyrë kryeministrin Hashim Thaçi që të kërkojë ndihmën e një Komisioni jashtë kufijve të shtetit, përkatësisht Komisionit të Venecias.

Edhe pse Kosova nuk është vend anëtar i Këshillit të Evropës dhe rrjedhimisht Komisioni i Venecias mund ta refuzojë kërkesën e Thaçit, ky i fundit ka vendosur që të kërkojë ndihmën e tyre. Por deri tani, vet kryeministri Thaçi në disa deklarime të tij publike ka thënë se ka zhvilluar takime me liderët dhe është shprehur i kënaqur me arritjen e pajtueshmërisë për reformën zgjedhore. Si sfidë ai ka përmendur vazhdimisht vetëm çështjen e akomodimit të kërkesave të pakicave, shkruan Tribuna.

Kërkesa për ardhjen në Kosovë të Komisionit të Venedikut nga partia e Thaçit shihet si diçka e dobishme për të përmbyllur me sukses reformën zgjedhore. Zëvendëskryeministri Hajredin Kuçi, ka thënë të dielën për Tribunën se rekomandimet që mund t’i jep Komisioni i Venedikut për reformën zgjedhore në Kosovë mund t’i pranojnë të gjitha partitë politike.

Më Shumë

Edhe nga dy muaj paraburgim për katër të dyshuarit për grabitjen e argjendarisë në Suharekë

Gjykata Themelore në Prizren ua ka vazhduar masën e paraburgimit edhe për nga dy muaj katër të dyshuarve për grabitjen në Suharekë, Bujar Basha,...

Shërbimet dhe kapacitetet e Repartit të Pediatrisë në Spitalin e Prizrenit

Gjatë muajit janar të këtij viti, në Repartin e Pediatrisë të Spitalit të Prizrenit, janë hospitalizuar 242 fëmijë, me gjithsej 1.293 ditë shërimi dhe mesatarja e kohës...

E përsosur je

Lajmet e Fundit