33.8 C
Prizren
E mërkurë, 19 Qershor, 2024

REZULTATI, KQZ: PDK-ja +5 për qind ndaj LDK-së

capture

(E plotësuar) Pas 92,84 për qind të numërimit të votave, sipas KQZ-së, PDK-ja vazhdon të prijë me vota, duke iu larguar LDK-së për mbi 5 për qind. Ndërsa NISMA për Kosovën në bazë të rezultatit të deritanishëm e ka kaluar pragun zgjedhor

PDK-ja: 31,23%
LDK-ja: 26,18%
VV-ja: 13,68%
AAK-ja: 9,62%
NISMA për Kosovën: 5,41%
AKR-ja: 4,64%
SRPSKA LISTA: 2,92%

 

PDK-ja i largohet LDK-së për gati 4 për qind

Nga rreth 80 përqind të votave të numruara, apo nga numërimi i fletëvotimeve prej 1900 vendvotimeve nga 2374 sa janë gjithsej, sipas KQZ-së, PDK llogaritet se ka marrë 30.09, LDK 26.27, VV me 13.20, AAK 10.11, NISMA me 5.50 dhe AKR me 4.66 për qind.

 

Nga 56% të votave, PDK prinë- NISMA kalon pragun

Pas 56 për qind të numërimit të votave, sipas KQZ-së, PDK-ja vazhdon të prijë me vota e ndjekur nga LDK-ja. Ndërsa NISMA për Kosovën në bazë të rezultatit të deritanishëm e ka kaluar pragun zgjedhor.

PDK-ja: 29,47%
LDK-ja: 26,31%
VV-ja: 12,72%
AAK-ja: 10,23%
NISMA për Kosovën: 5,97%
AKR-ja: 4,21%
SRPSKA LISTA: 3,87%

 

Nga 31% të votave, PDK prinë- NISMA kalon pragun

Pas 31 për qind të numërimit të votave, sipas KQZ-së, PDK-ja vazhdon të prijë me vota e ndjekur nga LDK-ja. Ndërsa NISMA për Kosovën në bazë të rezultateve të deritashme nuk e ka problem pragun zgjedhor, pasi ka 6,36 % të votave.

PDK-ja: 30,79 %
LDK-ja: 25,49%
VV-ja: 10,91%
AAK-ja: 9,52 %
NISMA për Kosovën: 6,36 %
AKR-ja: 3,25 %
SRPSKA LISTA: 4,93%

 

PDK prinë me 31%, NISMA kalon pragun me 6.32%

Edhe më tutje nuk ka ndërruar asgjë në rënditjen e partive kryesore në vend, kur janë numëruar mbi 100 mijë vota.

Vërehet një rënie e lehtë e PDK-së, në 31.3 për qind, derisa LDK mban vendin e dytë me 25 për qind. Partitë tjera edhe më tutje vazhdojnë të notojnë në ujërat e sigurta, por nën 10 për qind.

Më përjashtim të AKR-së, e cila si duket në ketë mandate do të detyrohet të qëndrojë jashtë Kuvendit. VV-ja, në anën tjetër edhe më tutje është nën 10 për qind të votave, derisa AAK sillet në mes të 6 dhe 7 për qind, atje ku është edhe befasia e këtyre zgjedhjeve, Nisma.

 

Pas 7 % të votave të numëruara, prinë PDK

Pas 7 për qind të numërimit të votave, sipas KQZ’së, PDK vazhdon të prijë e ndjekur nga LDK.

PDK: 31 %

LDK: 26.37 %

VETËVENDOSJE: 9.45 %

AAK: 6.24 %

NISMA: 6.04 %

AKR: 3.16 %

SPRPSKA : 8. 25 %

———————-

Ndërkohë sipas KQZ’së kur janë numëruar 9000 vota, PDK prinë më 28 për qind, LDK në vendin e dytë me 24 , VV në vendin e tretë me 8 për qind, NISMA në vendin e katërt me 6.44 për qiund, AAK në vendin e pestë me 6.34 dhe AAK me 3 për qind.

LIVE REZULTATI:

http://rezultatet.kqz-ks.org/NightResults/Results.aspx?RaceID=1&UnitID=1&IsPS=0&Turnout=0&LangID=2

 

 

Më Shumë

Lajmet e Fundit