36.8 C
Prizren
E premte, 19 Gusht, 2022

Sot shfaqet drama ”Shtatë”

DoruntinaBasha-regjisoreNë Sallën e Kuqe të Pallatit të Rinisë në Prishtinë shfaqet drama me titull “Shtatë”. Ajo është një dramë dokumentare, e cila trajton hallet e shtatë grave që janë aktiviste të të drejtave të njeriut nga shumë shtete të botësë. Drama ka për qëllim sensibilizimin e mbrojtjes së të drejtave të grave.

“Shtatë gratë e portretizuara në dramë, luftojnë për të drejtat e veta si dhe për të drejtat e grave të tjera”. Regjisorja e kësaj shfaqjeje, Doruntina Basha, ka treguar për Radio Kosovën se kjo është një dramë dokumentare e krijuar në vitin 2007 në bashkëpunim me “Vital Voices Globar Partnership”.

”Shfaqja Shtatë, ka për qëllim ta ngrit problemin e të drejtave të grave në një nivel global jo vetën në nivel të shoqërive të caktuara siç jemi mësuar ne t””i shohim vetëm problemet tona të cilat i izolojmë vetëm në shoqërinë tonë, duke konsideruar që janë pasoja të traditës”.

Regjisorja Doruntina Basha thotë se mesazhi i shfaqejes është se duhet të luftohët për barazinë gjinore në nivel global.

Mesazhi shumë i fuqishëm i shfaqjes është që gjithandej ku shfaqet flet për probleme të njejta, për pabarazi gjinore dhe për problemet e diskriminimit në baza gjinore.

Shfaqja “Shtatë:” është dramë dokumentare e mirënjohur në botë, e cila në turneun e saj ballkanik ka performuar në gjuhën maqedonase, shqipe, turke, serbe dhe në gjuhën rome. Sontë shfaqet në orën 19.00, në Sallën e Kuqe të Pallatit të Rinisë në Prishtinë.

Më Shumë

Suharekasi i dehur, me armë në dorë kërcënon anëtarët e familjes – motra thërret policinë për ndihmë

Përdorimi i alkoolit po u shkakton telashe të mëdha të rinjve kosovarë, të cilët shpesh humbin kontrollin mbi veprimet e tyre, duke u bërë...

Tayna mahnit me pozat e reja pranë një helikopteri

Rap-artistja nga Prizreni, Tayna, këtë verë ka qenë tejet e angazhuar nëpër mbrëmje e koncerte. Ndonëse është në përfundim të një kapitulli të suksesshëm, ajo...

Lajmet e Fundit