-7.2 C
Prizren
E enjte, 9 Shkurt, 2023

Totaj: Teleferiku në Kala, brenda vitit 2024

Shumë shpejt banorët dhe turistët e Prizrenit do të kenë një teleferik i cili do të thjeshtojë vizitat në kalanë e qytetit.

I kontaktuar nga ATSH, kryetari i Komunës së Prizrenit, Shaqir Totaj, dha detaje mbi marrëveshjen e nënshkruar dy ditë më parë mes komunës, Ministrisë së Infrastrukturës dhe agjencisë zvicerane Swiss Contact.

Sipas kryetarit të Prizrenit, projekti do të ketë një kosto prej 5 milionë eurosh.

“Parashikohet që teleferiku të jetë me shina, me dy kabina dhe pritet që të përfundojë zbatimi i projektit deri në fund të vitit 2024”, tha Totaj për ATSH.

closevolume_off
Pas përfundimit të fizibilitetit, agjencisë zvicerane Swiss Contact i hapet rruga për hartimin e një plani të detajuar të zbatimit në terren si dhe për financimin. Më pas ministria e Infrastrukturës do të sigurojë mjetet për financimin e teleferikut ndërsa Komuna Prizren do të sigurojë lejet e nevojshme për të filluar zbatimin e projektit.

Sipas kryekomunarit Totaj, në Kalanë e Prizrenit do të ketë edhe një nyjë gastronomie, gjë që do ta bëjë edhe më tërheqëse për vizitorët, këtë pikë turistike.

Pozicioni i saj topografik, dominues mbi qytetin, peizazhi natyror mjaft tërheqës dhe konfigurimi arkitektonik, e bëjnë Kalanë e Prizrenit me vlera të padiskutueshme arkeologjike, historike dhe turistike.

Më Shumë

Nis gjysmëvjetori i dytë në arsimin parauniversitar

Pas pushimit dimëror që zgjati disa ditë, sot (e hënë) fillon mësimi në të gjitha nivelet e arsimit parauniversitar.   Kështu pati vendosur Ministria e Arsimit,...

MASHTI rishikon udhëzimet për licencimin dhe performansën e mësimdhënësve

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MASHTI), është duke i rishikuar dy udhëzime administrative që kanë të bëjnë me licencimin dhe vlerësimin e...

Lajmet e Fundit