8.8 C
Prizren
E mërkurë, 28 Shkurt, 2024

Universiteti i Prizrenit arrin marrëveshje me Universitetin e Trierit të Gjermanisë

UPZ-objektiUniversiteti i Prizrenit “Ukshin Hoti” dhe Universiteti i Trierit – Gjermani, kanë arritur marrëveshje për bashkëpunim në fushat akademike të interesit të dy anshëm. Marrëveshja është nënshkruar nga Prof. dr. Michael Jackel-President i Universitetit të Trierit dhe Prof. Dr. Zahadin Shemsidini, u. d. rektor i UPZ-së, gjatë vizitën që është zhvilluar në Gjermani ditë më parë.

Marrëveshja e Bashkëpunimit përfshinë: Shkëmbim ndërmjet fakulteteve, studentëve dhe kërkuesve shkencor; Bashkëpunim në kërkime shkencore, ligjërata dhe simpoziume të përbashkëta; Shkëmbim i të dhënave, dokumenteve dhe materialit kërkues në fushën e interesit të përbashkët.

Prof. Dr. Zahadin Shemsidini, u. d. rektor i UPZ-së, e vlerësoi lartë arritjen e kësaj marrëveshje të bashkëpunimit me një universitet evropian siç është Universiteti i Trierit në Gjermani. Ai ka theksuar se janë pajtuar në parim që profesor nga ky universitet të vijnë të japin mësim kur të startojnë studimet mastar në Fakultetin Juridik në UPZ.

Më Shumë

Zyrtare/ Largohet nga Turqia, mbrojtësi nga Prizreni firmos në Kazakistan

David Domgjoni me skuadër të re. Mbrojtësi nga Prizreni është larguar nga Turqia duke u transferuar në Kazakistan. 26-vjeçari ka firmosur deri më 31 dhjetor...

Totaj ka marrë pjesë në një ceremoni ku janë nënshkruar kontratat për 12 praktikantë në fushat e Dizajnit Grafik dhe Programimit

Kryetari Shaqir Totaj ka marrë pjesë sot në ceremoninën e nënshkrimit të kontratave për 12 praktikantë, të cilët do të punojnë në fushat e...

Lajmet e Fundit