14.8 C
Prizren
E hënë, 26 Shtator, 2022

UPZ nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi me ADK-në

UPZ ADKUniversiteti Publik i Prizrenit “Ukshin Hoti” dhe Akademia Diplomatike e Kosovës(ADK),kanë nënshkruar një marrëveshje të bashkëpunimit.

Kjo marrëveshje ka për qëllim shkëmbimin e përvojave në fushën e diplomacisë dhe të marrëdhënieve ndërkombëtare dhe të disiplinave të tjera akademike.

Marrëveshjen është nënshkruar nga Prof. dr. Zahadin Shemsidini, u. d. Rektor i UPZ-së dhe Skënder Durmishi, drejtor i ADK-së.
Shemsidini marrëveshjen e arritur e vlerësoi shumë të rëndësishme për të dy institucionet.

“Universiteti i Prizrenit dhe Akademia Diplomatike do të bashkëpunojnë në shkëmbimin e ligjëruesve, ofrimin e ligjëratave në lëmin e diplomacisë, të drejtës ndërkombëtare, historisë moderne politike, si dhe në studimin dhe hulumtimin e temave me interes të përbashkët”,tha Shemsedini.

“Të dy institucionet do të bashkëpunojnë reciprokisht dhe do t’i ofrojnë njëra tjetrës ndihmën e duhur gjatë organizimit të ngjarjeve me interes të përbashkët”.

Ndërkaq, Skender Durmishi, tha se me këtë marrëveshje parashihen disa forma të bashkëpunimit shumë të dobishme në fushën e diplomacisë, marrëdhënieve ndërkombëtare etj..

“Shpresojmë se do të jemi dëshmitar të një dinamike të bashkëpunimit që do të përfitojmë diplomatët dhe stafi i ambasadave dhe në anën tjetër studentët e Universitetit të Prizrenit”./PrizrenPress.com/

 

Më Shumë

Vetëm pesë automjete i konvertuan targat në RKS që nga 1 shtatori

Vetëm nga një makinë i ka ndërruar targat e Serbisë në RKS, në pesë komuna që nga 1 shtatori kur ka nisur afati i...

Federata Franceze e Futbollit “dorëzohet” para Kylian Mbappe

Federata Franceze e Futbollit (FFF) bën një hap prapa në rastin e Kylian Mbappe dhe të drejtave të imazhit. Një polemikë që shpërtheu në...

Lajmet e Fundit