18.8 C
Prizren
E enjte, 28 Shtator, 2023

Vetëvendosje: Drejtori i Drejtorisë së Arsimit në Sharr, kërkon ryshfet

VV-logo9-09Pavarësisht marrëveshjes në mes të Ministrisë së Arsimit dhe KQZ-së për lejim të organizimeve dhe manifestimeve të ndryshme nga ana e subjekteve politike gjatë fushatës zgjedhore nëpër objektet shkollore pas përfundimit të orarit mësimor, Qendrës së Lëvizjes Vetëvendosje! në Sharr nuk po i lejohet mbajtja e trajnimit me vëzhguesit e saj brenda objektit të gjimnazit “Ruzhdi Berisha”.

Sipas VV-së, për t’u marrë leja zyrtare nga Drejtoria e Arsimit, ata kërkojnë që të paguhen paraprakisht 15 euro për shfrytëzim të klasës.

Në anën tjetër, drejtori i gjimnazit, Shukri Nebiu, duke u munduar që ta heq përgjegjësinë nga vetja, është arsyetuar se pa lejen e drejtorit të Drejtorisë së Arsimit, nuk mund ta lejojë shfrytëzimin e objektit shkollor.

Qendra e Lëvizjes Vetëvendosje! në Sharr shpreh shqetësimin e saj me këtë padrejtësi dhe fyerje që po u bëhet anëtarëve të saj, dhe dënon ashpër këtë akt që është në kundërshtim me ligjin dhe të drejtën e qytetarëve për të qenë pjesë aktive e shoqërisë dhe për të marrë pjesë në procesin elektoral

Policia konfirmon: Tre sulmues të vrarë, një i arrestuar

Policia e Kosovës konfirmon vrasjen e tre sulmuesve, arrestimin e një sulmuesi, arrestimin e katër personave të dyshuar të cilët janë hasur nën posedim...

“Persona të armatosur u futën në manastir”, Dioqeza e Prizrenit del me njoftim

Dioqeza Rashkë-Prizren ka lëshuar një reagim lidhur me vrasjen e pjesëtarit të Policisë së Kosovës dhe plagosjen e dy të tjerëve. Ata kanë kanë...

Lajmet e Fundit