16.8 C
Prizren
E enjte, 29 Shtator, 2022

1 vit burgim dhe 300 euro gjobë ndaj të akuzuarit që pranoi se kishte vjedhur katër bateri dhe 700 litra naftë në “Vala”

 Është shpallur fajtor dhe është dënuar me një vit burgim efektiv dhe me 300 euro gjobë i akuzuari Dardan Rexhepi, i cili nga Prokuroria Themelore në Prizren po akuzohet se në fshatin Tërrnje të Komunës së Suharekës, në antenën e kompanisë “Vala” ka vjedhur katër bateri dhe 700 litra naftë.

Shpalljen e aktgjykimit e ka bërë gjykatësi Lavdim Bajraktari, pasi paraprakisht i akuzuari Rexhepi ka pranuar fajësinë, raporton “Betimi për Drejtësi”.

“E pranoj fajësinë. Është hera e parë që kam rënë ndesh me ligjin. Kam qenë i ri në moshë dhe kam qenë viktimë e personave që kanë qenë në moshë të shtyer. I kërkoj falje gjykatës dhe jam në gjendje që ta kompensoj dëmin e shkaktuar. I propozoj gjykatës që të më shqiptoj një dënim sa më të butë, pasiqë kujdesem për familjen time”, ka deklaruar i akuzuari Rexhepi.

Pranimin e fajësisë e ka mbështetur mbrojtësi i tij, avokati Fanol Krasniqi, të cilin pranim nuk e ka kundërshtuar prokurori Ramadan Koro.

Gjykatësi Bajraktari ka aprovuar pranimin e fajësisë, ku pas dhënies së fjalës përfundimtare nga ana e palëve, ai ka bërë shpalljen e aktgjykimit.

I akuzuari Rexhepi është obliguar që në emër të shpenzimeve gjyqësore të paguaj shumën prej 50 euro.

Sipas aktakuzës së ngritur nga Prokuroria Themelore në Prizren, Dardan Rexhepi po akuzohet se më 6 mars 2014 rreth orës 21:40, në fshatin Tërrnje të Komunës së Suharekës, me qëllim të përfitimit të kundërligjshëm për vete, vjedh në fshatin Tërrnje në repetitorin (antenën) e kompanisë së telefonisë “Vala”, në atë mënyrë që duke shfrytëzuar mos prezencën e të dëmtuarit, me forcë hap kontejnerin, hynë brenda, ku edhe merr katër bateri të kuadrit transmetues me kapacitet 10 ah 12 V si dhe 700 litra naftë dhe largohet nga vendi i ngjarjes.

Për këtë, ai akuzohet se ka kryer veprën penale “vjedhje e rëndë” nga neni 327 paragrafi 1, nën paragrafi 1.1 i KPRK-së. /BetimipërDrejtësi

Më Shumë

A do të ekzekutohen pagat për mësuesit grevistë?

Ajo që vazhdon të mbetet e paqartë në këtë situatë është forma e ekzekutimit të pagave për grevistët. Drejtorët komunalë të Arsimit ka nisur...

Rritet çmimi i makaronave, jogurtit dhe kafes, lirohet pak orizi

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar një raport sa i përket lëvizjeve të çmimeve të artikujve bazë në pesë ditët e fundit. Të...

Lajmet e Fundit