6.8 C
Prizren
E diel, 4 Dhjetor, 2022

Aktakuzë ndaj prizrenasit që shkrepi me armë në aheng familjar

Prokuroria Themelore në Prizren ka ngritur aktakuzë ndaj të pandehurit A.Ç., nën dyshimin se ka kryer veprat penale “mbajtje në pronësi, kontroll ose posedim i paautorizuar i armëve” dhe “përdorim i armës apo mjetit të rrezikshëm”.

Sipas njoftimit të Prokurorisë, të pandehurit, më 14 tetor të 2021-tës, në fshatin Kojushë të Prizrenit, i ishte gjetur një pistoletë e tipit ‘Zastava’ dhe një karikator pa municion.

“Po ashtu, i pandehuri me datë kohë dhe vend të njëjtë e përdorë armën në kundërshtim me ligjin e zbatueshëm lidhur me armët, në atë mënyrë që në një aheng familjar, me pistoletën e tipit “Zastava”- M 57 shkrep në ajër 5-6 herë”, thuhet në njoftim.

“Prokurori i çështjes me rastin e ngritjes së aktakuzës, i ka propozuar Gjykatës që pas mbajtjes së shqyrtimit gjyqësor, administrimit të provave dhe vlerësimit të tyre, i pandehuri i lartcekur për veprat penale për të cilat akuzohet të shpallet fajtor dhe të dënohet sipas ligjit”.

Më Shumë

Lajmet e Fundit