6.8 C
Prizren
E hënë, 5 Dhjetor, 2022

ATK me pesë projekte për rritjen e përmbushjes tatimore

Me synim të përmirësimit të përmbushjes tatimore, këta sektorë do të trajtohen përmes këtyre projekteve:

  1. Projekti “Ndërtimtari” (në vazhdimësi nga viti 2019)
  2. Projekti “Punësimi joformal apo punës së padeklaruar” (në vazhdimësi nga viti 2021)
  3. Projekti “Akomodimi dhe Shërbimi Ushqimor”
  4. Projekti “Mos-deklaruesit”
  5. Projekti “Mungesa në stoqe & malli pa origjinë – Tregtia me shumicë”

Qëllimi i realizimit të këtyre projekteve është rritja e përmbushjes tatimore, edukimi tatimor i bizneseve për obligimet që kanë ndaj ATK-së, rritjen e komunikimit me tatimpagues, si dhe luftimin dhe zvogëlimin e informalitetit.

Implementimi i projekteve të lartcekura kërkon shtrirjen e bashkëpunimit edhe me institucionet tjera, të cilat kanë në fokus këto veprimtari , me qëllim të intensifikimit të këtij bashkëpunimi, gjithnjë për te garantuar zbatimin e ligjshmërisë dhe cilësi në rezultate.

Më Shumë

Klinaku paralajmëron protesta nëse veteranët hiqen nga paga minimale

U.D i kryetarit të OVL-UÇK-së, Faton Klinaku i ka reaguar ministrit të Financave, Hekuran Murati i cili deklaroi se do të bëhet një verifikim...

Sekuestrohen dhjetëra kavanozë mjaltë dhe 40 kg kaçkavall në Prevallë

Policia e Kosovës ka bërë të ditur se të shtunën ka sekuestruar dhjetëra kavanozë mjaltë dhe 40 kilogramë kaçkavall në Prevallë të Prizrenit. Ato...

Moti për sot

Lajmet e Fundit