0.8 C
Prizren
E diel, 29 Janar, 2023

Berisha nuk pajtohet me vlerësimin e OJQ –së “Ec Ma Ndryshe”

Ymer-Berisha zedhenes i KKse ne prizren2Zëdhënësi i Komunës së Prizrenit, Ymer Berisha nuk pajtohet me vlerësimin e Organizatës Joqeveritare “Ec Ma Ndryshe”, rreth punimeve që janë duke u zhvilluar në zonën e Parkut Kombëtar “Sharri”.

Ai thotë se vlerësimet e “Ec Ma Ndryshe” nuk janë të qëndrueshme dhe se nuk i shërbejnë qytetarë ve.”Kë to vlerësime nuk janë të qëndrueshme as në aspektin publik,por as në atë ligjor”, ka thënë Berisha për TVO.

Organizata Joqeveritare “EC Ma Ndryshe” gjatë muajve maj-qershor ka hulumtuar çështjen e punimeve infrastrukturore të ndërmarra nga komuna e Prizrenit në zonën e parë të rajonit të burimit të Lumëbardhit, që është pjesë e Parkut Kombëtar “Sharri”.

Në bazë të informatave që monitoruesit e kësaj organizate kanë siguruar nga njohësit e kësaj fushe del se Komuna e Prizrenit i ka nisur punimet në mënyrë të jashtëligjshme në zonën e Parkut Kombëtar “Sharri”, pa u pajisur me lejet e pëlqimet paraprake të institucioneve kompetente ka filluar projektin për marrjen e ujit nga rajoni i burimit të Lumëbardhit, në zonën e Prevallës të PK Sharri.

Konkretisht, sipas ekspertëve, kryerja e punimeve ka nisur të bëhet pa pëlqim mjedisor, pa leje ujore nga MMPH-ja dhe pa Vlerësim të Ndikimit në Mjedis.

Ata kanë vlerësuar se në këtë rast Komuna e Prizrenit ka bërë shkelje të ligjeve që kanë të bëjnë me Parkun Kombëtar Sharri, atë të Natyrës, Mjedisit, Planifikimit Hapësinor, etj.

Zë dhë në si Berisha thotë ndërkaq se ky vlerësim i “Ec Ma ndryshe” ë shtë në kundërshtim me interesin e qytetarë ve.

“Organizatat joqeveritare në fondament do të duheshin mbrojtur interesin e qytetarë ve , por kësaj radhe “Ec Ma Ndryshe” bie në kundërshtim më të gjithë qytetarë t e Komunë s së Prizrenit, dhe nevojat e tyre për uj të pijes”/PrizrenPress.com/

Më Shumë

Një muaj paraburgim ndaj të dyshuarit për kanosjen e kryetarit të Prizrenit, Shaqir Totaj

Gjykata Themelore e Prizrenit i ka caktuar masën e paraburgimit prej një muaji, të dyshuarit F.K., për kanosjen e kryetarit tw Prizrenit, Shaqir Totaj. Në...

Malisheva i del në ndihmë Skenderajt pas vërshimeve të fundit

Si pasojë e vërshimeve që përfshin disa komuna të Kosovës gjatë kësaj jave, që shkaktuan dëme në ekonomitë familjare, bizneset, infrastrukturë rrugore e të...

Lajmet e Fundit