16.8 C
Prizren
E martë, 28 Maj, 2024

Drejtor i Qendrës së Trashëgimisë Kulturore në Prizren bëhet bashkëpartiaku i ministrit

Samir Hoxha zedhenes i PDK ne prizrenDrejtori i ri i Qendrës Rajonale të Trashëgimisë Kulturore në Prizren, Samir Hoxha, ka ardhur në këtë pozitë nga posti i shefit të kabinetit të kryetarit të Komunës së Prizrenit, Ramadan Muja, shkruan Koha Ditore.

Pos këtij posti politik, deri në shkurt të këtij viti, Hoxha për dy vjet kishte udhëhequr edhe Drejtorinë e Turizmit në Komunën e Prizrenit. Përderisa për njohësit e trashëgimisë kulturore dhe opozitën emërimi i Hoxhës në këtë pozitë cilësohet si emërim politik e partiak, zyrtarët e Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit e mohojnë një gjë të tillë. Vetë sekretari i përgjithshëm i MKRS-së, Veton Firzi, i cili e mohon kategorikisht se bëhet fjalë për emërim politik, nuk ka dhënë sqarime as për “lojën” që është bërë me konkurse për këtë pozitë.

Institucioni më i lartë kulturor në vend për ta zgjedhur drejtorin e QRTK-së ka hapur dy herë konkurse.

Hoxha qe emëruar drejtor në konkursin e dytë, kriteret e të cilit ishin zbutur, përderisa tash një muaj ka nisur punën si drejtor i QRTK-së së Prizrenit.

Më Shumë

Ishte duke punuar në arën e tij në Rahovec, has në një granatë dore të pashpërthyer

Një burrë ka raportuar se ka gjetur një granatë dore të pashpërthyer, derisa ishte duke punuar në arën e tij në Rahovec.   Ndërkaq, njësit policore...

Qytetarët sot të mos i përdorin pikat e kalimit kufitar me Serbinë

Qendra Kombëtare për Menaxhim Kufitar ka ftuar qytetarët të cilët planifikojnë të udhëtojnë përmes pikave kalimeve kufitare me Serbinë, që të shtunën (sot) të...

Lajmet e Fundit