15.8 C
Prizren
E mërkurë, 29 Maj, 2024

Gjermania insiston në dialog dhe në krijimin e Gjykatës Speciale

Flamuri gjermanQeveria e Gjermanisë nuk do të ndërhyjë në krijimin e institucioneve të Kosovës, por ka dy kushte që pret të përmbushen nga kushdo që do ta udhëheqë Ekzekutivin e ardhshëm kosovar: vazhdimin e dialogut me Serbinë dhe funksionalizimin e Gjykatës Speciale për të gjykuar rastet e hetuara nga Task Forca Speciale e BE-së e udhëhequr nga prokurori Clint Williamson.

Për shtetin gjerman e vetmja rrugë që duhet ndjekur për të gjetur zgjidhje të krizës politike të krijuar pas zgjedhjeve të përgjithshme të 8 qershorit është ajo e respektimit të Kushtetutës, ligjeve dhe procedurave të shtetit, pa ndërhyrje të jashtme.

Në këtë aspekt, për Qeverinë e Gjermanisë është krejtësisht e pranueshme kushdo që ta marrë në duar qeverisjen e Kosovës, për aq sa procesi të jetë i rregullt dhe të respektohen obligimet që tashmë ka marrë shteti përballë bashkësisë ndërkombëtare. /Koha Ditore

Më Shumë

I konfiskohet leja vozitësit në Prizren

Drejtoria Rajonale e Policisë nw Prizren ka konfiskuar lejen e vozitësit për shkak të kundërvajtjeve të përsëritura në trafik. Shoferi është dënuar me nëntë...

“Lionel Messi ka prejardhje arbëreshe” – historiani befason me deklaratat e tij

Historiani Naim Flamuri ditëve të fundit ka marr vemendjen e publikut me deklaratat e tij për heroin kombëtar Gjergj Kastriotin- Skënderbeu. Ai mes tjerash ka...

Lajmet e Fundit