10.8 C
Prizren
E martë, 3 Tetor, 2023

Gjyqtari Robert Carolan: Zgjedhja e Mustafës është kushtetuese

Robert CarolanKy është mendimi mospajtues i Gjyqtarit Robert Carolan: “Vendimi i Kuvendit për të zgjedhur z. Mustafa Kryetar të Kuvendit ishte në përputhje me Kushtetutën”.
Gjykata Kushtetuese e Kosovës, pas publikimit të Aktgjykimit lidhur me seancën konstituive të Kuvendit të Kosovës, me të cilin shpall jo kushtetues zgjedhjen e Isa Mustafës Krye parlamentar, ka publikuar edhe mendimin mospajtues të Gjyqtarit Robert Carolan.

Gjyqtarit Robert Carlon thotë se meqë Agim Aliu i PDK’së nuk mori votat e shumicës së deputetëve, atëherë shumica zgjodhi, sipas tij, në përputhje me Kushtetutën Isa Mustafën Kryetar të Kuvendit.

“Ne lidhje me faktet e kësaj kërkese, është e pakontestueshme se z. Agim Aliu ishte propozuar nga ana e partisë me te madhe politike ne Kuvendin e Kosovës për t’u bere Kryetar, por zgjedhja e tij për atë post dështoi, sepse ai kurrë nuk mori votat e shumicës se (61) deputeteve te Kuvendit”.

“Prandaj, meqë z. Isa Mustafa ishte propozuar nga grupi me i madh parlamentar ne Kuvend, i cili përbehej prej 47 deputeteve, për t’u zgjedhur Kryetar i Kuvendit, pasi kandidati tjetër nuk ishte zgjedhur nga Kuvendi dhe për shkak se ai, me 17 korrik 2014, u zgjodh nga me shume se shumica e deputeteve te Kuvendit, vendimi i Kuvendit për te zgjedhur z. Mustafa Kryetar te Kuvendit ishte ne përputhje me Kushtetutën”, thuhet në mendimin mospajtues të gjyqtarit Robert Carlon.

Totaj nuk iu përgjigjet pyetjeve të kuvendarëve që kanë votuar kundër buxhetit

Kryetari i Prizrenit,Shaqir Totaj nuk i është përgjigjur sot  pyetjeve të kuvendarëve të cilët kanë votuar kundwr buxhetit . "Në këtë seancë jo, në seancat tjera...

Shtetasi i Kosovës dhe i Liberisë kapen duke kaluar kufirin me dokumente false

Një shtetas i Liberisë dhe një nga Kosova janë arrestuar të hënën pasi kanë tentuar të kalojnë kufirin e Shqipërisë me dokumente false. Euronews ka...

Lajmet e Fundit