3.8 C
Prizren
E mërkurë, 29 Nëntor, 2023

Krasniqi, ‘pronareve’ të tokës: Prishni gjykimin!

MinirKrasniqi-prizrenGjylete dhe Ajtene Kulaku rregullisht marrin pjesë në seancat gjyqësore të kryetarit të Prizrenit, Ramadan Muja dhe bashkëpunëtorëve të tij. Ato edhe pse në moshë të shtyrë gjatë tërë kohës dëgjojnë rrëfimin e dëshmitarëve, që kanë blerë tokën e tyre tashmë kontestuese.

Gjylete dhe Ajtene Kulaku në vitin 2001, kanë shitur një pjesë të tokës kontestuese me Komunën e Prizrenit. Blerës i tokës së tyre është edhe drejtori i Administratës së Komunës, Minir Krasniqi.

Ato thonë se toka që kanë shitur nuk është kontestuese, pasi që e kanë fituar me Gjykatë në vitin 1998. “ Në vitin 1998 e kemi fituar tokën. Me 2001 e kemi shitur një pjesë dhe tash nuk e di çka po ndodhë me atë tokë kur ajo është e jona”.

Gjylete dhe Ajtene Kulaku janë ankuar sot te gjyqtari se drejtori i Administratës, Minir Krasniqi iu ka bërë presion që të bëjnë zhurmë në seancën gjyqëtore.” Na tha piskatëni në gjykim. Ne nuk kemi ardhur këtu me piskatë, por me dëgjua, sepse nuk kemi drejt me fol”, u shprehën ato.

Gjyqtari i EULEX-it, Vladimir Mikula, para se të filloi dëshminë këshilltari i LDK-së, Ridvan Hoxha, ka kërkuar sqarime rreth rreth këtij rasti. Ai i ka pyetur Gjylete dhe Ajtene Kulaku se a është e vërtet se Krasniqi iu ka thënë që të prishin qetësin e gjykimit? “ Po është e vërtet. Na tha çka po bëni pse s’po piskatni. Na kanë gjet turq e po luajnë me ne. Pse nuk na ka thënë piskatni kur e ka ble tokën por tash”, u shprehën ato.

Drejtori Krasniqi, ndërkaq nuk ka pranuar të flas rreth këtij rasti. /PrizrenPress.com/

Më Shumë

Sot në Teatrin ‘Migjeni’ në Shkodër, do zhvillohen homazhe në nder të ‘Mjeshtrit të Madh’, aktorit Zef Deda

Teatri "Migjeni" i Shkodrës njoftoi se sot, më datë 25.11.2023 , ora 9:00 -13:00 do të zhvillohen homazhe në hollin e teatrit “Migjeni” në...

Vinca: Në Kongresin e Manastirit u unifikua alfabeti shqiptar

22 nëntori është një datë e madhe e shënuar në historinë shqiptare. Në këtë ditë, 115 vjet më parë u mbajt “Kongresi i Manastirit”. E lidhur...

Lajmet e Fundit