-7.2 C
Prizren
E enjte, 9 Shkurt, 2023

Bashkimi Evropian pret formimin e Qeverisë “pa zarfe”

Zhbogar6-13Bashkimi Evropian e vlerëson si “çështje të brendshme të Kosovës” formimin e qeverisë së re të vendit ndërsa refuzon mundësinë që vet të përzihet në këtë proces.

Në ditën kur mediat kanë raportuar se Bashkimi Evropian mund të ndërhyjë në procesin e formimit të qeverisë së re të vendit, Zyra e BE-së në Kosovë shprehu besimin se liderët e Kosovës do të mund ta formojnë qeverinë në bazë të rezultatit të zgjedhjeve të parakohshme parlamentare që u mbajtën më 8 qershor.

Madje raportet shkonin deri aty sa përmendnin mundësinë që vetë Samuel Zhbogar, Përfaqësues Special i BE-së në Kosovë, ta sjellë “në zarf” emrin e mandatarit për kryeministër të ardhshëm të vendit.

Por, Zyra e BE-së i ka përgënjeshtruar këto raportime.

“Përderisa BE është duke ndjekur me interes formimin e Qeverisë së re, është e qartë se kjo është një çështje e brendshme e Kosovës. Ne besojmë se liderët politikë të Kosovës do të mund ta formojnë qeverinë pa zarfet tona, në një proces demokratike dhe në bazë të rezultatit të zgjedhjeve”, thuhet në përgjigjen e Zyrës së BE-së në Kosovë për Gazetën Jeta në Kosovë.

Më Shumë

Ministrja Hajdari prezanton Strategjinë Kombëtare të Zhvillimit 2030

Draft Strategjia për Zhvillimin Industrial dhe Mbështetjen e Bizneseve 2030” u diskutua në një tryezë të organizuar nga Këshilli i Investitorëve Evropian me përfaqësues...

Koeficienti / “Mjekë, policë, arsimtarë, prokurorë, KQZ” – 18 kërkesa në Avokatin e Popullit që t`i drejtohen Kushtetueses

Tetëmbëdhjetë ankesa deri tashmë janë dërguar vetëm për një javë në institucionin e Avokatit të Popullit, ku institucione të ndryshme po kërkojnë që Ligji...

Lajmet e Fundit