3.8 C
Prizren
E mërkurë, 6 Dhjetor, 2023

BE-ja bën Leposaviqin me central për trajtimin e ujit

eposaviqBashkimi Evropian në Kosovë, përmes projekteve të financuara nga IPA për Infrastrukturë komunale sociale dhe ekonomike, ka ndihmuar komunën e Leposaviqit për të pajisur Centralin për trajtimin e ujit me të gjitha pajisjet e nevojshme për të siguruar më shumë ujë të pijshëm e të pastër në sistemin ekzistues të furnizimit me ujë.

Lokacioni afër Tvrgjan dhe centrali është projektuar për një kapacitet prej 50 litrash të ujit të papërpunuar për sekondë, i transportuar për në objekt nga dy burime përmes sistemit të gypave. Vlera e pajisjeve të këtij projekti, përfshirë laboratorin ku mund të monitorohen të gjithë parametrat fizikë, kimikë dhe bakterologjikë të ujit të papërpunuar dhe atij të pastruar, është mbi gjysmë milion euro.

Ky central, sipas një njoftimi për medie të Zyrës së BE në Kosovë, do të bëhet sot në mesditë.

Më Shumë

Nëntori, muaji i shenjtë mbarëkombëtar

Prof.dr. Xhafer Beqiraj Zonja dhe zotërinj, sot jemi mbledhur këtu për të festuar një nga ditët më të rëndësishme të historisë sonë kombëtare, Ditën e...

Policia po i kërkon këto dy femra për vjedhje në Prizren

Policia e Kosovës kërkon ndihmën e qytetarëve për identifikimin dhe lokalizimin e dy personave pasi kërkohen për një rast të vjedhjes në “Galeria Shopping...

Lajmet e Fundit